Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık yapmak istiyorsanız, bu irmikli kurabiye tarifi tam olarak size göre! Sadece 10 dakikada yapacak olduğunuz bu tarifi ile çay saatleriniz renklenecek. Bu tarif ile lezzet şöleni yaşamaya hazır olabilirsiniz!
Yalnızca 10 dakikada pişirecek olduğunuz irmikli kurabiye tarifi ile apartmanda kurabiyenin kokusunu alan komşular kapı eşiğinden ayrılmayacak. Komşularınızı çatır çatır çatlatacak lezzetli mi lezzetli irmikli kurabiye tarifi...
İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ
- Yarım su bardağı ölçüsünde irmik
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı ölçüsünde toz şeker
- 1/4 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 9 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 1.50 su bardağı ölçüsünde un
- 1 paket şeker vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için ise bir kase irmik
İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI
- Yumurta, sıvı yağ, tereyağı ve toz şeker bir kabın içersine alınır.
- malzemeleri tamamen güzelce karışana kadar çırpılır. Bu noktada tereyağı oda sıcaklığında olmasına muhakkak özen gösterin.
- Çırpmış olduğunuz malzemelerin içerisine şeker vanilin, irmik, un ve kabartma tozunu ilave edin.
- Homojen bir kıvam alana kadar malzemelerinizi güzelce karıştırın.
- Hemen ardından ise ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
- Hazırlamış olduğun hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzun içersinde yuvarlayın.
- Kurabiyelerinizin üst kısmını irmiğe bulayarak yağlı sermiş olduğunuz fırın tepsisine sırayla dizin
- Önden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun.