DOLAR
42,69 -0,02%
EURO
50,19 -0,02%
ALTIN
5.907,7 -0,01%
BITCOIN
3.677.602,7 -0,34%

AP Üyesi Marc Botenga'dan Avrupa Birliği'ne Gazze Tepkisi

Avrupa Parlamentosu üyesi Marc Botenga, Gazze'deki insani durumu küçümseyen AB yetkililerine sert eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 13.03.2025 11:05
Güncelleme Tarihi: 13.03.2025 11:05

AP Üyesi Marc Botenga'dan Avrupa Birliği'ne Gazze Tepkisi

Marc Botenga'dan Sert Açıklamalar

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Marc Botenga, AP Genel Kurulunda Gazze'deki insani durumun görüşüldüğü oturumda Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı Polonya'nın Avrupa İşleri Bakanı Adam Szlapka'nın şakalaşmasını kınadı. Botenga, bu tavırların Filistinlilere yönelik bir küçümseme olduğunu ve AB'nin ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi.

İnsani Krizin Ciddiyetine Dikkat Çekti

Botenga, Szlapka'nın Gazze'deki kötüleşen durumu dile getirdiği sırada gülümsemesini eleştirdi ve şunları ifade etti: "Öncelikle Konseyden gülmeyi bırakmasını isteyebilir miyim?" dedi. Botenga, AB'nin yaşanan insani krize karşı daha ciddi bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti.

Gazze'deki Durum ve AB'nin Sorumsuzluğu

Konuşmasında Gazze'deki insani durumu derinlemesine analiz eden Botenga, bu olumsuz durumun nedenini vurguladı: "İsrail, tüm insani yardımları ve gerekli kaynakları engelliyor. Elektriğin olmaması, arındırma tesislerinin olmaması ve dolayısıyla suyun olmaması demek." Bu durumun Avrupa'daki suç ortaklığının ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdiğini belirtti.

Botenga'nın Açıklamaları yankı buldu

Botenga, Szlapka'nın tavrının Avrupa'nın insan hakları konusunda nasıl bir ikiyüzlülük sergilediğini açıkça gösterdiğini ifade etti. "İnsan hayatına bu denli bir küçümseme skandaldır. Szlapka ve meslektaşı özür dilemeli.” diye ekledi. Bu durumu protesto eden Botenga, yaşananların bir an önce durması gerektiğini vurgulayarak, “Pişman olacaksınız.” şeklinde sert bir uyarıda bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı