Anzer balı yeni sezonda kilogramı 7 bin TL'den satışa çıkacak

Anzer Balı'nın 2026 sezonu için kilogram fiyatı kooperatif kararıyla 7 bin TL olarak belirlendi; üretim 2 bin 300 rakımdaki yaylada devam ediyor.

Yayın Tarihi: 22.06.2026 09:13
Güncelleme Tarihi: 22.06.2026 09:52

Anzer balı yeni sezonda kilogramı 7 bin TL'den satışa çıkacak

Anzer balı yeni sezon fiyatı ve üretim bilgileri

Dünyaca ünlü, coğrafi işaretli Anzer Balının 2026 yeni sezon ürünlerinin kilogram satış fiyatı, kooperatiflerin ortak kararıyla 7 bin TL olarak belirlendi. Ürünler 250 gram, 500 gram ve 1 kilogramlık kavanozlarda satışa sunulacak.

Anzer Yaylası'nda, 2 bin 300 rakımda yetişen ve 40'ı endemik olmak üzere 400'ü aşkın çiçek türünin polenlerinden üretilen bal için alınan fiyat kararı, hem üretim maliyetleri hem de tüketicinin alım gücü dikkate alınarak açıklandı.

Fiyatlandırma gerekçesi

Anzerli bal üreticisi ve kooperatif başkanı Osman Civelek, 2026 sezonu için bir kilogram balın ve bir kilogram polenin fiyatının ortak kararla 7 bin TL olarak belirlendiğini, geçen yılın fiyatının ise 6 bin TL olduğunu ifade etti. Civelek, ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak tüketiciyi çok fazla mağdur etmemek amacıyla cüzi bir zam yapıldığını ve bu artışın Anzer Balı'nın korunması için gerekli olduğunu belirtti.

Üretim ve mevsim koşulları

Bir diğer kooperatif başkanı ve Anzer Balı üreticisi Muzaffer Deniz, bu yıl hava şartlarının soğuk olması nedeniyle üretimin geçen yıla göre yaklaşık 15 gün gecikebileceğini, yaylada kar ve sisin sürdüğünü bildirdi. Deniz, kooperatiflerin amacının hakiki Anzer Balı'nı en orijinal haliyle tüketiciye ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Aşağı Anzer bölgesinde üretimin yukarı bölgeye göre daha erken başladığını belirten Aşağı Anzer Kooperatifleri Başkan Yardımcısı Adem Turgut, sezonun 10-15 gün daha erken başladığını ve tüm arıcılara bol rızık dilediklerini söyledi. Tüm açıklamalarda kooperatiflerin önceliğinin gerçek Anzer Balı'nı tüketiciye ulaştırmak olduğu tekrarlandı.

Not: Anzer Yaylası, Aşağı Anzer ve Yukarı Anzer olmak üzere iki bölgeden oluşmakta olup, üretim ve sezon başlangıç tarihleri bölge koşullarına göre farklılık gösteriyor.

DÜNYACA ÜNLÜ COĞRAFİ İŞARETLİ YENİ SEZON ANZER BALLARI KİLOSU 7 BİN TL'DEN SATIŞA...

DÜNYACA ÜNLÜ COĞRAFİ İŞARETLİ YENİ SEZON ANZER BALLARI KİLOSU 7 BİN TL'DEN SATIŞA ÇIKACAK

DÜNYACA ÜNLÜ COĞRAFİ İŞARETLİ YENİ SEZON ANZER BALLARI KİLOSU 7 BİN TL'DEN SATIŞA...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.