DOLAR
34,17 0,18%
EURO
37,84 0,05%
ALTIN
2.906,48 0,64%
BITCOIN
2.074.323,46 0,39%

Antioksidan deposu, kanser riskini azaltıyor

Fındık, sağlıklı bir atıştırmalık ve tatlı olarak yaygın olarak tüketilen, lezzetli ve besleyici bir besindir. Peki, protein, lif, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan fındığın faydaları nelerdir?

Yayın Tarihi: 07.11.2023 18:00
Güncelleme Tarihi: 07.11.2023 18:00

Antioksidan deposu, kanser riskini azaltıyor

Fındık, lezzetli olmasının yanı sıra sağlığa da birçok faydası olan bir besindir. Fındık, kalp sağlığını desteklemeye, kan basıncını düşürmeye, kolesterol seviyelerini düşürmeye, kanser riskini azaltmaya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, beyin sağlığını desteklemeye ve kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olmaktadır. 

HER ŞEYİN DOĞAL İLACI... 

Fındığın faydaları şunlardır:

fındık faydaları

- Fındık, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olan sağlıklı yağlar ve antioksidanlar bakımından zengindir.

- Fındık, kan basıncını düşürmeye yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

- Fındık, LDL (kötü) kolesterolü düşürmeye yardımcı olan bitki bileşikleri bakımından zengindir.

- Antioksidan deposu fındık kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

- E vitamini bakımından zengin olan fındık, beyin sağlığını destekler.

Fındık, genel olarak güvenli kabul edilin ancak, fındığa alerjisi olan kişiler, fındık tüketmekten kaçınmalıdır. Ayrıca fındık, kalorisi yüksek bir besindir. Bu nedenle, fındık tüketirken aşırıya kaçmamak gerekir, günde 28 gram tüketilmesi tavsiye edilmektedir.