Antalya’da yüksek kesimlerde kar yağışı: Alacabel'de 5–10 cm
Günlerdir devam eden şiddetli yağmur ve selin ardından Antalya'nın yüksek kesimlerinde yağışlar kara dönüştü. Akseki–Seydişehir karayolu üzerinde kar yağışı saat 13.00 civarında Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden itibaren başladı ve yaklaşık 30 kilometrelik alanda etkili oldu.
1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar kalınlığının yer yer 5–10 santimetreye ulaştığı bildirildi.
Çalışmalar ve ulaşım uyarıları
Kar yağışının başlamasıyla Karayolları Alacabel ekipleri 7/24 görev yapıyor; çok sayıda iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışmaları sürüyor. Yetkililer, şu ana kadar trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.
Karayolları ve Akseki Bölge Trafik ekipleri, yolu kullanacak sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları ve tedbir amaçlı araçlarında zincir bulundurmalarını istedi.
GÜNLERDİR ANTALYA VE İLÇELERİNDE ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ YAĞMUR VE SEL BASKINLARININ ARDINDAN, KENTİN YÜKSEK KESİMLERİNDE YAĞIŞLAR KARA DÖNÜŞTÜ.