Antalya'da Orman Yangınları Kontrol Altına Alınıyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Manavgat ve Muratpaşa ilçelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını, Aksu ve Gazipaşa ilçelerinde ise söndürme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
Yangının Sebepleri ve Müdahale Çalışmaları
Yangınların, Aksu'da Kurşunlu Mahallesi, Muratpaşa'da Güzeloba Mahallesi, Manavgat'ta Güzelyalı Mahallesi ve Gazipaşa'da ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerden kaynaklandığı bildirildi. Yangın bölgelerine 8 helikopter, 32 arazöz, 2 iş makinesi ve 186 orman personeli ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) sevk edildi.
Aksu ve Muratpaşa ilçelerindeki alevlerin yerleşim alanlarına yakın olması nedeniyle polis ekipleri tarafından yapılan anonslarla birkaç ev tahliye edildi. Hem havadan hem de karadan müdahale ile yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor.
Vali Şahin'den Açıklamalar
Yangınlarla ilgili bilgi veren Vali Şahin, sabah saatlerinden itibaren sıcak ve kuru havanın etkisiyle çok sayıda yangın çıktığını ifade etti. Yangınların büyüme eğilimi gösterdiğine dikkat çeken Şahin, "Perge Antik Kenti'nin dış duvarlarına kadar ulaşmış vaziyette"
Zarar Gören Alanlar ve Güvenlik Önlemleri
Yangınlar sonucunda bazı evlerde ve seralarda zararlar meydana geldiğini aktaran Şahin, "Henüz ölü veya yaralı yok" dedi. Yangın kontrol altına alındıktan sonra zarar ve hasar tespit çalışmalarının yapılacağını vurguladı.
Bazı yerlerde yapılan faaliyetlerin yangınların çıkışına sebep olabileceğini belirten Şahin, "Güzeloba ile ilgili bir gözaltımız var" dedi. Gözaltına alınan kişinin yangına neden olan bir ateş yakmış olduğunu açıkladı. Emniyet yetkilileri, olayla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtmiştir.
Sonuç ve Uyarılar
Yangınların ortaya çıkmasında insan faaliyetlerinin etkili olabileceğine dikkat çeken Vali Şahin, vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sıcak hava uyarıları, yangın riskini artırıyor. Halkın bu durumları dikkate alarak daha temkinli davranması gerektiğine vurgu yapıldı.
Antalya'nın Aksu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Antalya'nın Aksu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.