Antalya'da YKS'te takılar sorun oldu, bir aday saniyelerle sınavı kaçırdı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15'te başladı. Antalya dahil 81 ilde toplam 2.425.628 aday sınava girdi. Sınav öncesinde adaylar kimlik ve sınav giriş belgeleriyle salonlara alındı, erken gelenler güvenlik kontrollerinden geçti.
takılar yine sorun oldu
Antalya'da en yoğun merkezlerden biri olan Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde sabah saatlerinden itibaren hareketlilik vardı. Güvenlik noktalarında küpe, kolye ve bileklik gibi takılar adaylar için yeniden engel oluşturdu. Eğitim Fakültesi önünde sınav saatine dakikalar kala koşan öğrenciler ile dışarıda bekleyen velilerin heyecanı dikkat çekti. Bir genç kızın kulağındaki küpe, velilerin yardımıyla sınava 5 dakika kala çıkarıldı.
kapılar kapandı; bir aday her kapıyı denedi ama giremedi
Sınavda bazı adaylar son saniyelerde içeri girmeyi başardı; ancak saat 10.00'da kapıların kapandığı anlarda yetişemeyenler oldu. Ozan Kızıl adlı aday, aracını park ederken zaman kaybettiğini, geri döndüğünde velilerin ısrarıyla farklı bloklardaki kapıları denediğini ancak hiçbirinden içeri alınmadığını belirtti. Ozan Kızıl gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Araba park ediyordum, saati yanlış ayarladım. Yapacak bir şey yok, seneye bir daha denerim. Konservatuar, oyunculuk okumayı istiyordum. Daha fazla çalışacağım, bir dahakine daha erken geleceğim."
Veliler ve adaylar sınav öncesi heyecanın arttığını aktardı. Çocuğu sınava giren Hakkı Bayram "Bayağı heyecanlıyız, heyecanımız bir hafta önceden başlayarak hızla devam etti. Bugün doruk noktasındayız şu an. Her şeyi unuttuk, heyecandan her şeyi çocuk gibi yanlış yaptık" dedi. Sınava girecek adaylardan Arif Genç ise "Bugün 1 yılın ardından çok uzun bir çalışmadan sonra sınava gireceğiz inşallah tıp tutturacağız. Biraz stresliyiz ama olsun. Bugün herkese başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Sınav uygulamalarında özellikle kapı kapanış saatleri ve takı kuralları, adayların sınav erişimini etkileyen tekrar eden unsurlar olarak öne çıktı. Adayların zaman yönetimi ve sınav kurallarına dikkat etmelerinin sonuçları doğrudan etkilediği gözlendi.
ARACINI PARK EDERKEN OYALANDIĞINI SÖYLEYEN GENÇ, GERİ DÖNDÜĞÜ SIRADA VELİLERİN ISRARIYLA TEKRAR GERİ DÖNÜP KAPIYI AÇTIRMAK İSTEDİ ANCAK BAŞARILI OLAMADI