Antalya'da sarı alarm: Gürsu Mahallesi'nde 10 metrelik ağacın devrilmesi iki araca ve binaya zarar verdi
İtfaiye sevk edildi, can kaybı yok
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde verilen sarı alarm kapsamında etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar, Gürsu Mahallesi'nde 10 metre uzunluğundaki bir ağacın devrilmesine yol açtı. Olay saat 22.30 sıralarında gerçekleşti.
Ağaç yolun ortasına düşerek park halindeki iki aracın üzerine devrildi. İhbar üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Devrilme sonucu binanın camları kırıldı ve balkonunda hasar oluştu.
Olayda şans eseri kimsenin yaralanmadığı bildirildi.
Mahalle sakinlerinin tepkisi
Binada oturan Mahmut Göl, ağacın daha önce tehlike oluşturduğunu belirterek, "Kaç defa belediyeye müracaat ettim ağacın kesilmesi için ama özel mülke girdiği gerekçesiyle işlemi yapamadılar. Allah’tan can kaybı yok. İki araç zarar görmüş, binanın camları kırılmış, aşağıda büyük bir hasar var" dedi.
Mahalle sakini Fuat Oral ise, "Bu ağaç daha önce yatıktı zaten. Belediyeye müracaat ettik, kesemediler. Yağmurdan sonra yıkılacağı belliydi. İyi ki akşam oldu. Gündüz burada kreş var, oteller var, olumsuz bir şey yaşanmadı. Zararı ağaç kalktıktan sonra göreceğiz. Deprem oldu sandık, binayı aşağıdan doğru traşladı. Tek tesellimiz kimseye bir şey olmaması. Sadece iki araç ve komşunun balkonu zarar gördü" ifadelerini kullandı.
ANTALYA’DA ETKİLİ OLAN YAĞIŞ, DAHA ÖNCE ŞİKÂYET EDİLDİĞİ BELİRTİLEN AĞACIN DEVRİLMESİNE YOL AÇTI; İKİ ARAÇ VE BİR BİNADA HASAR OLUŞTU.