Antalya'da orman yangınlarına karşı ortak seferberlik

Antalya Büyükşehir ekipleri Kaş Üzümlü ve Alanya Sapadere'deki yangınlara 112 personel ve 60 araçla müdahale ederek söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 23:31
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 23:34

Antalya'da orman yangınlarına karşı ortak seferberlik

Antalya Büyükşehir ekipleri sahada yoğun mesai yürütüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca, Kaş Üzümlü ve Alanya Sapadere bölgelerinde çıkan orman yangınlarına tüm birimleriyle müdahale ediyor. İl genelinde yürütülen söndürme çalışmalarında belediye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili kamu kurumları ile koordineli olarak çalışıyor.

saha müdahaleleri ve kaynak dağılımı:

Belediye yetkililerinin aktardığına göre sahada 112 personel ve 60 araç görev yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, ihbarı takiben hızla bölgeye intikal ederek karadan söndürme ve soğutma çalışmalarına destek veriyor. Çalışmalar, havadan ve karadan eş zamanlı yürütülüyor; ancak zaman zaman rüzgarın etkisi müdahaleyi güçleştiriyor.

etkilenen yerleşimler, tahliye ve koordinasyon:

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir yangın sahasına giderek ekiplerden bilgi aldı ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yetkililer, Yazır Mahallesi'nde 10 evin yangından etkilendiğini, 2 aracın zarar gördüğünü ve yaklaşık 50 evin tahliye edildiğini bildirdi. Başkan Vekili Özdemir çalışmalar hakkında, “Bölgede teyakkuzdayız” ifadesini kullandı ve söndürme çabalarının devam ettiğini belirtti.

Antalya Valisi Hulusi Şahin ile Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Vali Şahin ve Başkan Vekili Özdemir, daha sonra Afet Koordinasyon Merkezi’nde kamu kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelerek çalışmaları ve sahadaki durumu takip ediyor. Yetkililer, yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte bölgede inceleme ve iyileştirme çalışmalarına hız verileceğini açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ BÜŞRA ÖZDEMİR, YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN 112...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ BÜŞRA ÖZDEMİR, YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN 112 PERSONEL VE 60 ARAÇLA SAHADA GÖREV YAPTIKLARINI BELİRTEREK, TÜM EKİPLERİN BÜYÜK BİR KOORDİNASYON İÇERİSİNDE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.