Manavgat'ta denetim sırasında kaçış: Sürücüye 258 bin 500 TL ceza
Manavgat ilçesinde gerçekleştirilen trafik denetimi sırasında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı denetçilerinin Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki uygulaması esnasında bir motosiklet sürücüsü dikkat çekti. İmam-Hatip Lisesi istikametinden Doğu Garajı yönüne giden sürücü, ekipleri görünce trafik polislerinin dur ihtarına uymadı ve ters yönde ilerlemeye başladı.
Kaza sonrası kaçış ve tespit
Motosiklet sürücüsü, park halindeki bir turist otobüsüne çarpmasına rağmen durmayarak yan yollardan kaçmaya devam etti. Motorlu Trafik Polisi takibi sonucu sürücü, motosikletini bir işyeri önüne bırakarak bölgeden uzaklaştı. Ekipler kısa sürede sürücünün kimliğini tespit etti.
Uygulanan idari yaptırımlar
Tespit edilen sürücüye; dur ihtarına uymamaktan 200.000 TL, kaza yerini terk etmekten 46.000 TL, ters yönden gitmekten 10.000 TL ve kask takmamaktan 2.500 TL olmak üzere toplam 258.500 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca motosiklet, trafikten men edilerek 2 aylığına yediemin otoparkına çekildi ve sürücü belgesine 2 ay süreyle geçici el konuldu.
Olay, denetim uygulamasının yapıldığı cadde üzerindeki rutin kontroller sırasında meydana geldi ve ekiplerin müdahalesiyle idari işlemler tamamlandı.
ANTALYA'DA; UYGULAMA YAPAN TRAFİK POLİSLERİNİ GÖRÜNCE TERS YÖNDE KAÇMAYA BAŞLAYAN VE POLİSİN "DUR" İHTARINA UYMAYAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ, PARK HALİNDEKİ OTOBÜSE ÇARPTIKTAN SONRA ARACINI BIRAKIP KAÇTI. KİMLİĞİ POLİS EKİPLERİNCE BELİRLENEN SÜRÜCÜYE; "DUR" İHTARINA UYMAMAK, TERS YÖNDE İLERLEMEK, KAZA YERİNİ TERK ETMEK VE KASK TAKMAMAKTAN TOPLAM 258 BİN 500 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANIRKEN, SÜRÜCÜ BELGESİNE 2 AY SÜREYLE EL KONULDU.