Antalya'da daire yangınında dumandan etkilenen kediyi itfaiye eri kalp masajıyla hayata döndürdü

Antalya Muratpaşa'da saat 15.00'te çıkan daire yangınında itfaiye eri, dumandan etkilenen kediyi kalp masajıyla hayata döndürdü; bir kişi polis tarafından çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 03.04.2026 18:15
Güncelleme Tarihi: 03.04.2026 18:15

Antalya'da daire yangınında dumandan etkilenen kediyi itfaiye eri kalp masajıyla hayata döndürdü

Antalya'da daire yangını: Polis ve itfaiye ekipleri müdahale etti

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, Sinan Meahallesi 19 Mayıs Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir apartmanın birinci katında saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Çıkan yangında dairede büyük çapta hasar meydana geldi.

Olayın gelişimi

Edinilen bilgiye göre, yangın İrem S. ile annesinin kaldığı ikamette henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Daireden yükselen dumanı fark eden ve apartmana yakın konumda bulunan Yenikapı Polis Merkezi görevlileri hızla harekete geçti. Polis memurları, apartmandaki diğer daireleri tahliye ederken, yangın çıkan dairede bulunan İrem S.'yi içerden alarak dışarı çıkardı.

İtfaiyenin müdahalesi ve kediye yapılan canlandırma

İhbar üzerine adrese intikal eden Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu yangın tamamen söndürüldü ve ekipler soğutma çalışması yaptı. Yangından etkilendiği öğrenilen bir kişi kontrol amaçlı ambulansa götürüldü.

Soğutma çalışmaları sırasında bir itfaiye eri, daire içinde dumandan etkilenmiş ve baygın halde bulunan bir kediyi kalp masajı yaparak hayata döndürdü. İtfaiye erinin kediyi öperek sevdiği ve daha sonra sahibine teslim edip veterinere götürmesini söylediği belirtildi.

Hasar ve soruşturma

Ekiplerin açıklamasına göre, yangın nedeniyle dairenin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili olarak ekipler tarafından inceleme başlatıldı.

İtfaiye eri yangında dumandan etkilenen kediyi kalp masajı ile hayata döndürdü

İtfaiye eri yangında dumandan etkilenen kediyi kalp masajı ile hayata döndürdü

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.