Antalya'nın Serik İlçesinde Çatlayan Bina Durumu
Antalya’nın Serik ilçesindeki Kökez Mahallesi Yazır Caddesi'nde yer alan Deniz Mimarlık Tahir Akıllı Apartmanı'nda, yaşanan bir sarsıntının ardından duvarlarında ciddi çatlaklar oluştu. Olay sonrası, burada yaşayan 33 kişi tahliye edildi.
Olayın Gelişimi
Bir dairenin iç kapılarından birinin yerinden çıkarak 5 aylık bir bebeğin yattığı beşiğin üzerine düştüğü bildirildi. Bu ihbar üzerine olay yerine hızla polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Üç katlı bina ile ilgili olarak mühürleme işlemleri başlatıldı ve bina çevresine demir bariyerler çekildi.
Yetkililerden Açıklamalar
Serik Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Hamza Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Binanın sağlam olduğuna dair bir rapor ya da kurumumuza bir bilgi gelene kadar can ve mal güvenliği açısından bina kullanıma kapatılmıştır.” dedi.
Apartman Sakinlerinin Şikayetleri
Apartman sakinlerinden Umut Dalka, 2018 yılında aldıkları binada 2020 yılında sorunlar yaşamaya başladıklarını dile getirerek, “Keşif yapıldı. Keşifte bilirkişi 'bu binayı tadilat kurtarmaz, yıkılması lazım' dedi.” şeklinde ifade etti. Zemin dengesizliği nedeniyle yaşanan olayda, bebeklerinin tehlikeye girmesi nedeniyle endişeli olduklarını ekledi.
Başka bir apartman sakini Serpil Dalka ise, “Çok korktuk. Ne yapacağımızı bilemedik. Bu binadan bir şey olmaz. Yeniden yıkılıp yapılmasını istiyoruz.” şeklinde düşüncelerini aktardı.
Antalya’nın Serik ilçesinde duvarları çatlayan binada yaşayanlar tahliye edildi. Üç katlı binada yaşayan 33 kişi görevli ekiplerce tahliye edilerek bina mühürlendi.
Antalya’nın Serik ilçesinde duvarları çatlayan binada yaşayanlar tahliye edildi. Üç katlı binada yaşayan 33 kişi görevli ekiplerce tahliye edilerek bina mühürlendi.