Antalya'da annenin kızını görüntülü aramayla okul önünden bekleyişi
Antalya'da yaşayan Yağmur Kılıçarslan, iş nedeniyle yanında olamadığı kızı Kumsal Biçer'in İzmit'te girdiği TYT oturumunu akrabaları aracılığıyla görüntülü arama ile okul önünden takip etti. Kılıçarslan, sınav bitimine kadar ekran başında bekledi ve sınavdan çıkan kızını gözyaşlarıyla karşıladı.
Sınav günü ve bekleyiş
Sınav sabahı salonlara alınan adaylar, uzun bir maratonun ardından çıkışta rahatlama yaşadı. Okul bahçelerinde bekleyen ailelerin heyecanı yoğun olurken, sınav sonrası okul çevrelerinde kısa süreli yoğunluk oluştu.
Kumsal Biçer, sınavdan sonra annesine yaptığı açıklamada: "Gayet güzeldi, normal deneme seviyesindeydi. Kolaydı, çok zor değildi. Bu kadar iyi geçtiği için mutluyum ve gururluyum" dedi.
Genel gözlemler
Adayların bir kısmı sınavın bekledikleri gibi geçtiğini belirtirken, bazıları özellikle soru uzunluğu ve zaman yönetimi açısından zorlandıklarını ifade etti. Sınav sonrasında dikkatler artık yaklaşan AYT ve YDT oturumlarına çevrildi.
Sınav çıkışında konuşan Baran Çiçek ise milli maçın moral üzerinde etkisi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sabah zaten erken kalktık. Milli maçı izledikten sonra sınava geçtik. Morallerimiz bozuktu çünkü milli takım bizi yine hayal kırıklığına uğrattı. Türkçe paragraf sorularını çözerken çok zorlandım. Hem sorular uzundu hem de milli takımın yenilmesi nedeniyle moralimiz bozulmuştu."
Bu örnek, ailelerin sınav sürecine farklı şekillerde destek olduklarını ve teknolojinin uzak şehirlerdeki aileleri bile sınav anında bir araya getirdiğini gösteriyor.
ANTALYA'DA YAŞAYAN BİR ANNE, KOCAELİ'DE TYT'YE GİREN KIZININ HEYECANINA GÖRÜNTÜLÜ ARAMA İLE OKUL ÖNÜNDEN ORTAK OLDU