Antalya'da 15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç kabri başında anıldı
Antalya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümünde, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde darbecilere karşı verilen mücadelede vurularak şehit olan Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç, memleketi Antalya'daki kabri başında dualarla anıldı.
Anma töreni
Uncalı Şehitliği'nde gerçekleştirilen anma programına Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, siyasi parti il temsilcileri, dernek ve vakıf temsilcileri, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Program kapsamında ilk olarak şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dualar edildi ve protokol üyeleri ile şehit yakınları kabirlere karanfil bıraktı.
Şehit yakınlarının sözleri
Anma sırasında şehidin annesi Meltem Kılıç ile Antalya Valisi Hulusi Şahin arasındaki konuşma duygusal anlara sahne oldu. Kılıç, "Bu ülkenin şehitleri bütün çiçekleri hak ediyor. Bu dünyadaki en güzel çiçekleri hak ediyor. Onlar bizim onurumuz, gururumuz. Biz hepimiz şehit olmak isterdik ama şehitlik sadece seçilenlere nasip oldu" dedi.
Şehidin halaları ise, "Üzgünüz. Vatan sağ olsun. Fazla bir şey konuşamayacağım. Onuncu yılındayız. Gururumuz, onurumuz, oğlumuz, her şeyimiz. Tüm şehitlere, kendi şehidimize de rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.
Olayın kısa özeti
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında geçici görevle bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde darbecilere karşı verilen mücadelede görev yapan Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç, çıkan çatışmada başından vurularak şehit olmuştu. Şehit Kılınç'ın naaşı düzenlenen törenin ardından memleketi Antalya'daki Uncalı Şehitliği'ne defnedilmişti.
ANTALYA'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ANMA PROGRAMINDA ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI. ANTALYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN ŞEHİTLERİN MEZARINA KARANFİL BIRAKTI.