Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Leman Dergisi'ne Suç Duyurusunda Bulundu
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Leman dergisinin Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayımlamasının ardından suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi.
Toplantıda platform üyeleri, "Hakaret ifade özgürlüğü değildir" yazılı pankartlar açarak sloganlar attı. Gruptakiler adına açıklama yapan Zeynel Abidin Özkan, derginin son sayısında Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa gibi önemli şahsiyetleri çirkin bir dille karikatürleştirdiğini belirtti.
Özkan, bu durumun açık bir nefret suçu ve sistematik bir provokasyon olduğunu öne sürerek, "Bu yayının basın özgürlüğü ya da ifade hakkıyla bir ilgisi yoktur," ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Özkan, olayın halkın kutsallarına hakaret etmeyi ve dini değerleri aşındırmayı amaçlayan bir provokasyon olduğuna dikkat çekti. Bu tür yayınların, toplumu kin ve düşmanlığa sürüklediğini vurgulayan Özkan, şöyle devam etti:
"Leman dergisi ve benzeri yayın kuruluşları, toplumsal huzuru bozmayı, kutsallara saldırarak kitleleri tahrik etmeyi amaçlıyor."
Özkan, bu tür yayınların, dış mihrakların oluşturduğu psikolojik ve kültürel savaşın bir parçası olduğunun altını çizdi.
Platform üyeleri, basın açıklamalarının ardından avukatlarıyla birlikte adliyeye giderek resmi suç duyurusunda bulundu.
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan Leman dergisine yönelik suç duyurusunda bulundu. Ankara Adliyesi önünde toplanan platform üyeleri, "Hakaret ifade özgürlüğü değildir" yazılı pankartlar açarak, sloganlar attı.
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan Leman dergisine yönelik suç duyurusunda bulundu. Ankara Adliyesi önünde toplanan platform üyeleri, "Hakaret ifade özgürlüğü değildir" yazılı pankartlar açarak, sloganlar attı.