Antalya Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşlı Merkezi'nde Evde Çiçek Yetiştiriciliği Eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aktif Yaşlı Merkezinde düzenlenen Evde Çiçek Yetiştiriciliği ve Bakımı Eğitimi, yaş almış bireylerin günlük yaşamda daha üretken olmalarını ve doğayla bağlarını güçlendirmelerini hedefledi.
Eğitimin içeriği ve uygulaması
Eğitimde katılımcılara ev ortamında çiçek yetiştirmenin temel aşamaları, doğru toprak kullanımı, sulama sıklığı, haşerelere karşı alınabilecek önlemler ve mevsimsel bakım yöntemleri gibi konular uzmanlar tarafından kapsamlı şekilde aktarıldı. Eğitim, uygulamalı anlatımlar ve soru-cevap bölümleriyle desteklendi; katılımcılar günlük yaşamlarında kolaylıkla uygulayabilecekleri temel bilgileri edindi.
Katılımcı görüşleri
Merkezde gerçekleştirilen eğitime yüksek katılım sağlandı; katılımcılar, edindikleri bilgilerin ev ve bahçe ortamlarında katkı sağlayacağını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Emekli Neriman Topcan, "Evlerimizde çiçeklerimiz açmıyor diye bırakıyoruz, köşeye atıyoruz. Ama saksılarının mevsimine göre değişeceğini bilmiyorduk. Bunları öğrenmiş olduk. Eğitimden çok memnun kaldık" dedi.
Merkeze ilk kez geldiğini belirten Müşerref Erbay ise "Böyle güzel bir merkezin varlığından haberim yoktu. Burada düzenlenen kursları görünce çok etkilendim. Bugün aldığımız çiçek bakım eğitimiyle aslında çiçek bakımına dair hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Öğrenmiş olduk. Şimdi çiçeklerimi seveceğim, daha güzel bakacağım. Büyükşehir Belediyesi’ne bu merkez için sonsuz teşekkür ediyorum. Burada dertlerimizi unutuyoruz. Eve zinde bir şekilde döneceğim" ifadelerini kullandı.
Eğitimlerin sürdürülebilirliği
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nda ziraat teknikeri olarak görev yapan Mine Alpkapan, katılımın yoğun olmasından memnun olduklarını ve eğitimlerin farklı noktalarda devam edeceğini aktardı.
Aktif Yaşlı Merkezi'nin benzer eğitim ve atölye çalışmalarına düzenli katılımın, katılımcıların hem sosyal etkinliklere dahil olmasına hem de evde sürdürülebilir uygulamalar geliştirmelerine katkı sağlaması amaçlanıyor.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI AKTİF YAŞLI MERKEZİ’NDE YAŞ ALMIŞ BİREYLERE YÖNELİK EVDE ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BAKIMI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ. EĞİTİMLE AKTİF YAŞLI MERKEZİ’NDEN YARARLANAN BİREYLERİN DAHA ÜRETKEN OLMALARI VE DOĞAYLA BAĞLARINI GÜÇLENDİRMELERİ HEDEFLENDİ.