Dava kararı ve aile tepkisi:
İstanbul Güngören'de çıkan kavgada 17 yaşındaki Atlas Çağlayan'ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada, 14 yaşındaki E.Ç.'ye verilen 18 yıl 10 ay 15 günlük hapis cezası sonrası aileden tepkiler geldi. Atlas'ın annesi Gülhan Ünlü, mezar başında yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini belirtti ve istinaf yoluna gideceklerini söyledi.
Anne Gülhan Ünlü'nün tepkisi:
Ünlü, verilen cezanın mağduru korumadığını ifade ederek şunları söyledi: '18 yıllık cezanın bizde hiçbir şekilde kabulü yoktur. Bu cezaya zaten istinaf mahkemesinde itiraz edeceğiz.' Anne Ünlü, karar öncesinde hakimin her iki taraf için hakkaniyetli bir karar verileceğini söylediğini ama bunun Atlas için gerçekleşmediğini vurguladı.
Anne Ünlü ayrıca cezanın fiilen çok daha kısa süreceğini belirterek hesaplama sürecine dikkat çekti: '18 yıllık cezanın yatarı ilk önce çocuk yaşından dolayı, çocuk diye adlandırıldığı için üçte biri düşüyor. Geri kalan 12 yılında 1 günü 2 güne sayılarak yatarı oluyor. Bunun da 4 yılı kapalı cezaevinde, geri kalan 2 yılı da açıkta oluyor.' Ünlü, bu durumu 'katile ödül gibi bir ceza' olarak nitelendirdi.
Tehdit iddiaları ve soruşturma:
Davayla bağlantılı olarak aileye yönelik tehdit iddiaları da gündemde. Anne Ünlü, duruşma sonrası tehdit mesajları almaya devam ettiklerini belirtti: 'Bu kadar acımızın içerisinde bir de bize tehdit etmeye kalkıyorlar. Mesaj yoluyla geliyor. Mahkeme öncesinde de arama olarak geliyordu. Şimdi de mesaj yoluyla gelmeye başladı.'
Ünlü, tehditlerin bir kısmının daha önce cezalandırıldığını da söyledi: 'Çok fazla tehdit aldık zaten biz bu 8 ay içerisinde. Tehdit edenlerin çoğu da cezalandırıldı zaten. Bir tanesinde yağma davamız vardı. Onda 6 yıl civarında bir 6-7 yıl civarında… bir cezaya çarptırıldı.' Aile, savcılığın tehditlerle ilgili soruşturma yürüttüğünü aktardı ve yakalananların hukuki sorumlulukla karşılaşacağını ifade etti.
Kararın ardından aile, hem hukuki süreçleri işletmeye hem de yaşanan tehditle ilgili adımların takipçiliğini sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi. İstinaf başvurusu ve devam eden soruşturmaların sonuçları, davanın seyrini belirleyecek.
ATLAS ÇAĞLAYAN