Ankara’da uyuşturucu operasyonlarında 49 şüpheli yakalandı
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polatlı ilçesi genelinde, 11 Haziran tarihinden bu yana yürütülen çalışmalarda yaklaşık bir ay içinde toplam 44 olaya müdahale edildi ve 49 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Uyuşturucu imal ve ticaretine yönelik operasyonlar
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna yönelik düzenlenen 4 operasyonda yakalanan 9 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kullanmak için bulundurma ve ele geçen maddeler
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak suçuna ilişkin 40 olayda 40 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı. Operasyonlarda ele geçirilen maddeler şunlardır:
1,15 gram esrar, 3,04 gram eroin, 2,96 gram metamfetamin, 2,18 gram kokain, 5,4 gram bonzai, 3,04 gram skunk ile bin 125 adet sentetik ecza.
4 Temmuz operasyonu
Öte yandan, 4 Temmuz'da gerçekleştirilen ayrı bir operasyonda satışa hazır paketlenmiş 446,25 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı; soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Polatlı merkezli bu operasyonlarda yakalanan şüpheli sayısı, tutuklamalar ve ele geçirilen miktarlar, Ankara'daki uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının kapsamını ve sürdürülen denetimlerin yoğunluğunu yansıtıyor.
OPERASYONLARDA 1,15 GRAM ESRAR, 3,04 GRAM EROİN, 2,96 GRAM METAMFETAMİN, 2,18 GRAM KOKAİN, 5,4 GRAM BONZAİ, 3,04 GRAM SKUNK İLE BİN 125 ADET SENTETİK ECZA ELE GEÇİRİLDİ.