DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,13 0,06%
ALTIN
5.958,56 -1,03%
BITCOIN
3.827.423,97 -1,1%

Ankara'da Tophane-i Amire'den İmalat-ı Harbiye'ye MKE fotoğraf sergisi açıldı

MKE'nin Cumhuriyetin 102. yılı için hazırladığı 'Tophane-i Amire'den İmalat-ı Harbiye'ye MKE' fotoğraf sergisi Ankara İmalat-ı Harbiye Müzesi'nde açıldı; eserler hafta sonu da gezilebilecek.

Yayın Tarihi: 15.08.2025 17:11
Güncelleme Tarihi: 15.08.2025 18:16

Ankara'da Tophane-i Amire'den İmalat-ı Harbiye'ye MKE fotoğraf sergisi açıldı

Ankara'da 'Tophane-i Amire'den İmalat-ı Harbiye'ye MKE' Fotoğraf Sergisi Açıldı

Açılış ve katılımcılar

Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı Makine ve Kimya Genel Müdürlüğü (MKE) tarafından, Cumhuriyetin 102. yıl dönümü kapsamında hazırlanan 'Tophane-i Amire'den İmalat-ı Harbiye'ye MKE' temalı fotoğraf sergisi, Ankara'da açıldı.

Serginin açılışı, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya, MKE Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Aksöz ve Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Merkezi Direktörü Filiz Yenişehirlioğlu tarafından, MKE yerleşkesinde bulunan İmalat-ı Harbiye Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Serginin içeriği ve mesajı

Açılışta konuşan Karakaya, müzenin muazzam bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, müzenin daha nitelikli hale getirilmesine yönelik çabalarından dolayı MKE yönetimine teşekkür etti. Karakaya, 'İmalat-ı Harbiye Müzesi, 2023 yılında vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Milli kültürümüzü, Milli Mücadele'nin merkezi olan Ankara'nın önemini anlatacak mahiyette bir eseri vatandaşlarımıza kazandırmış bulunuyoruz.' ifadelerini kullandı ve 'Her daim Bakanlık olarak destek olacağız.' dedi.

MKE Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Aksöz, sergide 1936'ya tarihlenen ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi arazisinin büyük bir bölümünü silah ve mühimmat fabrikası olarak tahsis etmesine ait belgenin ilk kez paylaşıldığını belirtti.

Sergi, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e uzanan savunma sanayi mirasını, MKE'nin arşiv ve koleksiyonlarından seçilen fotoğraflarla ziyaretçilere aktarıyor; sanat ve tarih meraklılarını buluşturmaya odaklanıyor.

Ziyaret bilgiler ve korunması

Tarihi dokusunu koruyan İmalat-ı Harbiye Müzesi, geçmişten bugüne milli savunma sanayi yolculuğunun en önemli tanıklarından biri olmayı sürdürüyor. Sergi, MKE'nin köklü mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor ve müze ile sergi kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait tarihi vesika da ziyaretçilere sunuluyor.

İmalat-ı Harbiye Müzesi hafta sonları da ziyaret edilebilecek olup, müzenin tanıtımına yönelik çalışmaların sürdürüleceği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliğinin devam edeceği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı Makine ve Kimya Genel Müdürlüğü (MKE) tarafından...

Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı Makine ve Kimya Genel Müdürlüğü (MKE) tarafından, Cumhuriyetin 102. yıl dönümü kapsamında hazırlanan, "Tophane-i Amire'den İmalat-ı Harbiye'ye MKE" temalı fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı.

Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı Makine ve Kimya Genel Müdürlüğü (MKE) tarafından...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı