Ankara'da kavşakta çarpışma: beton mikseri otomobili sürükledi, 1'i ağır 5 yaralı

Mamak'ta Doğukent Caddesi kavşağında beton mikseriyle otomobil çarpıştı; biri ağır beş kişi yaralandı ve mikser sürücüsü gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 12.09.2026 17:42
Güncelleme Tarihi: 12.09.2026 17:48

Ankara'da kavşakta çarpışma: beton mikseri otomobili sürükledi, 1'i ağır 5 yaralı

Kaza ve ilk müdahale:

Ankara'nın Mamak ilçesi Akşemsettin Mahallesi Doğukent Caddesi ile 1090. Sokak kesişiminde meydana gelen kazada, kavşağı dönen 06 DDZ 448 plakalı otomobil ile yokuştan inen 37 AEU 275 plakalı beton mikseri çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobil mikserle birlikte sürüklendi ve kaldırım üzerine çıktı.

Kazada, otomobilde bulunan toplam beş kişi yaralandı; yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Ağır yaralanan sürücü itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerin ardından yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kazanın görgü tanığı anlatımları:

Çevredeki esnaflardan İlker Duman, olay anını şu sözlerle aktardı: 'Kamyonun yukarıya çıktığını gördüm. O arada da sokak kesiminde otomobilin indiğini gördüm. Otomobil inerken çok hızlıydı ama yoldan karşıya geçmeye çalışıyordu galiba. Kamyonun da hızlı gelmesiyle beraber çarpışma meydana geldi. Kamyon sürücüsü çarptığını fark etmedi. Önünde sürükledikten sonra frene bastı ve o şekilde durabildi.' Bu ifadeler kazanın dinamiklerine dair ilk görgü bilgisini yansıtıyor.

Görgü tanıkları, otomobildeki yaralılardan bazılarının komşuları olduğunu, bir kişide burun kırığı belirtileri ve kanama olduğunu; küçük bir çocuğun da kazayı korkuyla atlattığını söyledi. Yetkililer, yaralılardan birinin bilincinin kapalı olduğunu aktardı.

Bölgede tekrar eden güvenlik sorunları ve talepler:

Tanık Duman, aynı noktada sık kaza yaşandığını ve bölge sakinlerinin güvenlik endişesini dile getirdi: 'Ne yazık ki bu caddede haftada 4-5 defa kaza oluyor. Buranın en büyük problemlerinden bir tanesi ne yazık ki ışık ya da kasis olmaması. Yönetmelikte de buradan karşıya geçişin yasak olması gerekiyor.'

Çevredekiler, kavşağa uyarı ışığı veya hız kesici kasis gibi düzenlemeler getirilmesini istiyor. Duman ayrıca, 'Burasının mutlak çözümü kesinlikle bir ışık, bir kasis yapılması' diyerek yetkililerden önlem alınmasını talep etti.

Olayla ilgili olarak beton mikseri sürücüsünün gözaltına alındığı ve polis tarafından kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yetkililer, olay yerinde delil toplama ve görgü tanıklarının ifadelerini alarak süreci yürütüyor.

Gelişmeler ve yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgiler, yetkili mercilerden gelecek açıklamalarla netleşecek.

ANKARA’DA BETON MİKSERİ İLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞMASI NEDENİYLE YAŞANAN KAZADA BİRİ AĞIR TOPLAM 5 KİŞİ...

ANKARA’DA BETON MİKSERİ İLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞMASI NEDENİYLE YAŞANAN KAZADA BİRİ AĞIR TOPLAM 5 KİŞİ YARALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.