soruşturmanın kapsamı ve dijital inceleme:
Ankara'da yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasının dördüncü dalgası kapsamında gözaltına alınan Arda Birinci ile ilgili dijital materyaller kriminal incelemeye alındı. İncelemeler sırasında ele geçirilen veriler, soruşturmanın yönü ve taraflar arasındaki iletişim hakkında yeni iddiaları gündeme getirdi.
yazışmalarda öne çıkan iddialar:
İncelenen materyaller arasında, Birinci ile Yeni Parti Antalya Milletvekili Mustafa Erdem arasında olduğu öne sürülen yazışmaların da bulunduğu öğrenildi. Bu yazışmalarda, Muhittin Böcek lehine Adli Tıp sürecinde iş takibi yapılması amacıyla 5 milyon dolar ödenmesi iddiası yer aldığı belirtildi. Söz konusu işin sonuçlandırılamaması üzerine, ödendiği öne sürülen paranın iadesi konusunda taraflar arasında görüşmeler ve tartışmalar yaşandığı kaydedildi.
kumar ve fuhuş amaçlı pazarlama iddiaları:
Birinci’nin dijital dosyalarında ayrıca kumar içerikli mesajlar bulunduğu, bunun yanı sıra siyasetçi ve bürokratlara yönelik olduğu iddia edilen "fuhuş amaçlı" pazarlama yazışmalarının da yer aldığı bildirildi. Bu yazışmaların niteliği ve muhatapları soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.
görüntüler ve bağlantılar:
Dijital materyallerde ayrıca, Ayhan Bora Kaplan ile çekilmiş samimi görüntülere, ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık avukat Cengiz Haliç ile yer aldığı öne sürülen kayıt ve fotoğraflara rastlandığı öğrenildi. Ayhan Bora Kaplan ismi, suç örgütü davasında tutuklu yargılanan bir sanık olarak soruşturma dosyasında yer alıyor.
Soruşturma makamları, dijital materyallerdeki yazışma ve görüntülerin doğruluğunu, muhataplarını ve dosya açısından taşıdığı değerini tespit etmek amacıyla detaylı incelemeyi sürdürüyor. İddiaların doğrulanması veya çürütülmesi hâlinde adli süreçte yeni gelişmeler yaşanabileceği bildirildi.
Not: Haberde aktarılan ifadeler, soruşturma kapsamında inceleme ve iddia aşamasında olan bilgilere dayanmaktadır.
ANKARA’DA YÜRÜTÜLEN UYUŞTURUCU VE FUHUŞ SORUŞTURMASININ 4’ÜNCÜ DALGASINDA GÖZALTINA ALINAN ARDA BİRİNCİ’NİN DİJİTAL MATERYALLERİNDE, YENİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ERDEM’LE YAPTIĞI ÖNE SÜRÜLEN YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI.