Ankara'da beden eğitimi öğretmeni, kız voleybol takımının mesaj grubuna uygunsuz fotoğraf gönderdi
Ankara Sincan'da 13 Kasım akşamı, Yenikent İlksan Anadolu Lisesi'nde görevli beden eğitimi öğretmeni N.Ş. (52)'nin, okulun kız voleybol takımının bulunduğu mesajlaşma grubuna cinsel organının fotoğraflarını gönderdiği iddia edildi. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan N.Ş.'nin görevine son verildiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
Olayın gelişimi ve soruşturma
İddialara göre polis, velilerin şikayeti üzerine soruşturma başlattı ve aynı gün N.Ş. gözaltına alındı. Okul yönetimi ile iş birliği içinde yürütülen soruşturmada diğer öğrencilerin ifadelerine başvuruldu. Zanlının ifadesinde fotoğrafları sevgilisine göndermeye çalışırken yanlışlıkla öğrencilerin bulunduğu grupta paylaştığını söylediği öğrenildi.
Velilerin tepkileri ve mağdur ailelerin talepleri
Mağdur öğrencilerin aileleri olaydan derin üzüntü duyduklarını ve adaletin sağlanmasını istediklerini belirtti. Velilerden Emre Özbek, kızının odasından ağlayarak çıktığını, aile olarak polise başvurduklarını ve okul yönetiminin kendilerine destek verdiğini söyledi. Özbek, zanlının görevine son verildiğini ve öğretmene yönelik daha ağır ceza talep ettiklerini ifade etti.
Özbek ayrıca, zanlının daha önce de benzer davranışlarda bulunduğuna dair duyumlar aldıklarını belirterek, bazı öğrencilerin para karşılığı yemek aldırılarak odasına davet edildiği, öğrencilerle uygunsuz temaslarda bulunulduğu yönünde iddiaların olduğunu aktardı.
Mağdur öğrencinin açıklamaları
Olaydan etkilenen öğrencilerden biri, maçla ilgili grup sohbetini takip ederken arkadaşlarının tepkili mesajları üzerine gönderilen uygunsuz fotoğrafları gördüğünü anlattı. Öğrenci, yaşadığı şoku ve güvende hissetmediğini ifade ederek ailenin durumu polise bildirdiğini belirtti. Maç grubunda öğretmenin olaydan sonra da yazmaya devam ettiğini söyleyen öğrenci, öğretmenin daha önce kız öğrencilere yakın davranışlarda bulunduğu yönünde duyumlar olduğunu ekledi.
Diğer velilerin endişeleri
Velilerden Sibel Dervazoğlu, çocuklarını okula güven içinde gönderdiklerini düşündüklerini, yaşananın ardından büyük bir kaygı ve endişe oluştuğunu belirtti. Dervazoğlu, zanlının okula bir daha giremeyeceğinin okul yönetimi tarafından ifade edildiğini ancak dışarı çıktığında toplum içinde veya özel işlerde rahatça faaliyet gösterebileceği endişesini dile getirdi.
Son durum
Soruşturma çerçevesinde zanlının tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği kaydedildi. Veliler, mağdur öğrenciler için psikolojik destek talep ettiklerini ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı.
Not: Haberde yer alan özel isimler, kurum adları, tarih ve olayla ilgili iddialar kaynak metinde bildirildiği şekilde korunmuştur.
ANKARA’DA, LİSE ÖĞRETMENİN, OKULUN VOLEYBOL KIZ TAKIMININ BULUNDUĞU MESAJLAŞMA GRUBUNA CİNSEL ORGANININ FOTOĞRAFINI GÖNDEREREK TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ. GÖZALTINA ALINAN ÖĞRETMENİN GÖREVİNE SON VERİLDİĞİ VE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİĞİ BELİRTİLDİ.