DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.849.260,47 -0,09%

Ankara Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel'in İstanbul Beyoğlu mitingindeki sözleri nedeniyle Akın Gürlek hakkında 'kamu görevlisine hakaret' ve 'tehdit' iddialarıyla resen soruşturma başlattı.

Yayın Tarihi: 28.08.2025 09:27
Güncelleme Tarihi: 28.08.2025 09:27

Ankara Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Özgür Özel hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle resen soruşturma başlattı.

Soruşturmanın gerekçesi ve bağlamı

Edinilen bilgiye göre, savcılık soruşturmayı, Özel'in partisinin İstanbul Beyoğlu'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada kullandığı ifadelere dayanarak başlattı. Başsavcılık tarafından soruşturma, "kamu görevlisine hakaret" ve "tehdit" suçları kapsamında yürütülmek üzere resen açıldı.

Soruşturmanın kapsamı ve izlenecek süreç

Resen başlatılan soruşturmada başsavcılık, ilgili sözlerin içeriğini ve mevcut delilleri değerlendirecek; gerekli görmesi halinde tanık, görüntü ve ses kayıtları ile yazılı beyanlara başvurulacaktır. Soruşturma aşamasında, delillerin toplanması ve değerlendirilmesi sonucunda kovuşturmaya yer olup olmadığına karar verilecektir.

Önemli: Haberde yer alan özel isimler, suçlamalar ve yer bilgileri ilgili kurumlar tarafından yapılan açıklamalara göre korunmuştur.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı