Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ANKA III gökyüzüne yükseldi: Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA III'ün bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Yayın Tarihi: 28.12.2023 16:32
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 16:32

ANKA III gökyüzüne yükseldi: Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı ANKA III, bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacağını belirtti.

GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ VE TASARIM

ANKA III, TUSAŞ tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen bir insansız savaş uçağıdır.

https://www.youtube.com/shorts/DWD3-TKGPhI

Uçak, sahip olduğu gelişmiş teknoloji ve tasarım sayesinde, yüksek manevra kabiliyeti, uzun menzil, yüksek irtifa, düşük görünürlük, gelişmiş aviyonik ve silah sistemleri ile dikkat çekiyor. Uçak, hem hava savunma hem de yer hedeflerine karşı etkin bir şekilde kullanılabiliyor.

anka

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ANKA III’ün ilk uçuşunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Erdoğan, “TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağımız Anka III, bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah uçağımız, sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak.” dedi. Erdoğan, paylaşımında, uçağın ilk uçuşundan görüntülerin yer aldığı videoyu da paylaştı.

anka