Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Anıtkabir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni başladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Bakan Tekin, Atatürk’ün bıraktığı mirası çocuklara aktarmanın borç olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 10:39
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 10:39

Anıtkabir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni başladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk töreni Anıtkabir’de gerçekleştirdi. Ardından 40’ı öğretmen ve Anadolu’nun 7 bölgesini temsil eden öğrencilerden oluşan 100 kişilik bir heyetle Anıtkabir’i ziyarette bulundu. Heyetle birlikte Tekin, Aslanlı Yol’da yürüdükten sonra Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Anıtkabir Özel Defteri’ne bir not da bırakan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı: 

“… Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu şanlı mirası, bilimle, kültürle, sanatla ve en önemlisi manevi değerlerle bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Çünkü biliyoruz ki ‘dehay-i millîmizin inkişaf-ı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir'

Sizden aldığımız ilham ve aziz milletimizden aldığımız kuvvetle, bu cennet vatanı daha da ileriye taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun!”

Anıtkabir

Bakan Tekin’in notunun ardından öğrenci ve öğretmenlerle birlikte fotoğraflar çekildi. Öte yandan sadece Bakan Tekin değil, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş da Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Kurtulmuş, TBMM’nin açılışının 104’üncü yılına dikkat çekti. 104 yıl önce Atatürk’ün milletle bir araya gelerek destan yazdığını bugün ise Cumhuriyet’in 2’inci yüzyılında Türkiye Yüzyılı için çalışıldığını aktardı. Ayrıca TBMM’nin önce insan ve vatan anlayışıyla ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceğini vurguladı. Son olarak da Atatürk ve 1’inci Meclis milletvekillerinin rahmet diledi.