İncekum Plajı'nda sabah fırtınası
Antalya'nın Alanya ilçesinde Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün sağanak uyarısının bulunduğu sırada sabah saatlerinde aniden şiddetini artıran rüzgar, Avsallar Mahallesi'ndeki İncekum Plajında sahil düzenini bozdu. Plajda bırakılmış şezlong, şemsiye ve minderler rüzgarın etkisiyle yerlerinden koparak metrelerce sürüklendi.
Güvenlik kamerası görüntüleri olayı kaydetti:
Sahildeki bir işletmenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, fırtınanın kısa süre içinde etkisini artırdığını gösterdi. Görüntülerde şezlong ve şemsiyelerin aniden hareket ederek rüzgarla savrulduğu, minderlerin de sürüklendiği görülüyor; olay saniye saniye kayda geçti.
İşletme çalışanlarının müdahalesi:
Fırtınanın ardından plajda bulunan işletme çalışanları sahildeki malzemeleri toplayıp güvenli bölgelere çekti. Yaşananlar, kıyı kesimlerinde hava koşularının ani değişimleri karşısında tedbir alınmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Görüntüler, sahil işletmeleri ve tatilciler için beklenmedik rüzgâr dalgalarının eşyaların yerinden sürüklenmesine yol açabileceğini gösterirken, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Aniden gelen şiddetli rüzgar sahili savaş alanına çevirdi: Şezlonglar metrelerce sürüklendi