Anadolu Üniversitesi'nden 4 milyona yakın öğrenciye çağrı: yarım kalan eğitimi tamamlama fırsatı

Anadolu Üniversitesi, 7592 sayılı Kanun kapsamında eğitime ara veren Açıköğretim öğrencilerine af getiriyor; başvurular 2 Ekim ve 9 Aralık takvimine göre değerlendirilecek.

Yayın Tarihi: 03.09.2026 14:12
Güncelleme Tarihi: 03.09.2026 14:12

Anadolu Üniversitesi'nden 4 milyona yakın öğrenciye çağrı: yarım kalan eğitimi tamamlama fırsatı

Afın kapsamı ve yasal dayanak:

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Açıköğretim Fakültesine kayıt yaptırıp daha sonra çeşitli nedenlerle devam edemeyen öğrencilere yönelik düzenlemenin yürürlüğe girdiğini açıkladı. Uygulama, 7592 sayılı Kanun kapsamında hayata geçirilmiş olup, 9 Ağustos 2026 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle eğitimine ara verenlere yeniden kayıt imkânı sağlanacak.

Rektör Adıgüzel, söz konusu düzenlemeyle öğrencilerin kaldıkları yerden eğitimlerine devam edebileceklerini ve okullarını tamamlayabileceklerini belirterek, geçmişte üniversitelerini yarım bırakan öğrencilerin yeniden okula davet edildiğini ifade etti.

Kayıt ve dönem takvimi:

Açıklamaya göre başvuru ve kayıt takvimi şu şekilde işlemektedir: Aftan yararlanmak isteyen ve 2 Ekim tarihine kadar başvuran öğrenciler, güz döneminde eğitimlerine başlayacak; 2 Ekim'den sonra ve 9 Aralıka kadar kayıt yaptıran adayların ise eğitimleri bahar döneminde başlatılacak. Rektör, hızlı başlamak isteyenlere 2 Ekim'e kadar başvurmaları çağrısında bulundu.

Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi'nin yurt içi ve yurt dışında kayıtları silinmiş yaklaşık 4 milyona yakın öğrencisi olduğunu ve üniversitenin bu aftan yararlanacak yeni öğrenci hedefini 100 bin olarak belirlediğini söyledi. Uygulamanın başladığı Pazartesi gününden itibaren başvuruların yoğunlaştığını, şu ana kadar yaklaşık 30 bin başvuru alındığını da aktardı.

Başvuru süreci ve bilgilendirme:

Rektör Adıgüzel, üniversitenin süreci takip etmekte zorlanabilecek öğrenciler için anadolu.edu.tr adresinde ayrıntılı ve aydınlatıcı bir bilgilendirme hazırlandığını belirtti. Öğrenciler web sitesine girerek aftan nasıl yararlanacaklarını açık şekilde öğrenebilecekler.

Adıgüzel'in ifadeleriyle, 'Öğrencilerimiz kaldığı yerden üniversite öğrenimlerine devam edebilecek ve okullarını tamamlayabileceklerdir.' Üniversite, geçmişte kayıtlarını sildirmiş veya eğitimini yarıda bırakmış olan adayları yeniden kayıt için davet ediyor.

4 milyon AÖF öğrencisi üniversitelerine geri dönüyor

4 milyon AÖF öğrencisi üniversitelerine geri dönüyor

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.