Anadolu dostluk rallisi selçuk'ta öğrencilerle kültürel köprüler kurdu

Doğu-Batı Dostluk İpek Yolu Rallisi kapsamında Selçuk’a gelen 40 kişilik ekip, İsabey İlkokulu öğrencileriyle buluşarak kültürel etkileşimi güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 12:39
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 12:39

Anadolu dostluk rallisi selçuk'ta öğrencilerle kültürel köprüler kurdu

Anadolu dostluk rallisi selçuk'ta öğrencilerle kültürel köprüler kurdu

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana yürütülen Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında desteklenen etkinlikler dizisinin parçası olarak Selçuk’ta anlamlı bir buluşma gerçekleşti. Doğu-Batı Dostluk İpek Yolu Rallisi düzenleyicilerinin inisiyatifiyle düzenlenen Anadolu Dostluk Rallisi boyunca, 2-12 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’dan Ankara’ya uzanan rotada seyahat eden 40 kişilik uluslararası ekip Selçuk’u ziyaret etti.

okul buluşması:

Ralli heyeti, program çerçevesinde İsabey İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Selçuk İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü M. Halis Demir de etkinlikte yer aldı. Samimi ve neşeli anların yaşandığı görüşmede katılımcılar öğrencilerle sohbet ederek yolculuk deneyimlerini aktardı; etkinlik hem öğrenciler hem de konuklar için karşılıklı öğrenme fırsatı sundu.

kültürel etkileşim ve mesajlar:

Farklı ülkelerden gelen katılımcıların doğrudan temas kurması, öğrencilerin yabancı konuklarla iletişim kurma olanağı bulması ve kendi kültürlerini tanıma şansı, etkinliğin öne çıkan unsurları oldu. Buluşmada kültürler arası etkileşimin önemi vurgulandı ve dostluk mesajları paylaşıldı; etkinlik, çekilen hatıra fotoğraflarıyla sonlandırıldı.

Selçuk İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, organizasyon için emeği geçenlere teşekkür ederek etkinliğin öğrencilerin uluslararası vizyon kazanmalarına katkı sağladığını belirtti. Bu tür girişimler, yerel düzeyde kültürel farkındalığın artmasına ve gençlerin dünya ile doğrudan bağ kurmasına zemin hazırlıyor.

YABANCI KONUKLARLA DOĞRUDAN İLETİŞİM KURMA FIRSATI YAKALAYAN İSABEY İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ İSE HEM...

YABANCI KONUKLARLA DOĞRUDAN İLETİŞİM KURMA FIRSATI YAKALAYAN İSABEY İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ İSE HEM FARKLI KÜLTÜRLERİ DAHA YAKINDAN TANIDI HEM DE UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.