Arnavutköy-Sultangazi yolunda sağlık ekipleri engelle karşılaştı
Arnavutköy-Sultangazi yolunda acil bir vakaya yetişmeye çalışan ambulans, önündeki otomobil nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. İddiaya göre ambulans sürücüsünün siren, korna ve anons çağrılarına rağmen otomobil uzun süre yol vermedi. Olayın bazı anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Ambulans ekibinin uyarıları ve anons müdahalesi:
Saniyelerin kritik olduğu vakaya ulaşmak için sirenlerini açan ve korna kullanan ambulans sürücüsü, kısa sürede ilerleyemeyince araçtan sesli anonsla da yol istedi. Görüntülerde, sürücünün defalarca uyarıda bulunduğu; ancak otomobilin bir süre daha ambulansın önünde ilerlemeye devam ettiği görülüyor. Ambulans içindeki sağlık personellerinin ve sürücünün çabaları yansıyan kayıtlarda dikkat çekiyor.
Kayda yansıyan bekleme anları ve tepki:
Olayı kaydeden cep telefonu görüntülerinde, sirenleri açık ambulansın arkasında bekleyen ekiplerin telaşı ve uyarı çabaları net şekilde izleniyor. Görüntüler ayrıca trafik içinde benzer durumların acil müdahaleleri nasıl geciktirebileceğini gösteriyor. Kayda geçen anlarda ambulansın ilerlemesinin dakikalarca engellendiği dikkat çekiyor.
Yetkililer ve trafik güvenliği açısından, acil araçlara yol verilmesinin yaşam kurtarıcı önemi bulunuyor. Bu tür vakalar, sürücülerin trafik kurallarına ve acil araçlara öncelik tanıma konusunda bilinçlendirilmesi gereğini yeniden ortaya koyuyor.
Ne siren dinledi ne de anons: Ambulansa dakikalarca yol vermedi