Amasya Suluova'da depo yangını: 3 traktör, 1 otomobil ve tarım aletleri kullanılamaz hale geldi

Amasya'nın Suluova ilçesi Deveci köyünde bir depoda çıkan yangında 3 traktör, 1 otomobil ve tarım aletleri zarar gördü; olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yayın Tarihi: 08.04.2026 12:00
Güncelleme Tarihi: 08.04.2026 12:10

Amasya Suluova'da depo yangını: 3 traktör, 1 otomobil ve tarım aletleri kullanılamaz hale geldi

Amasya Suluova'da depo yangını: 3 traktör, 1 otomobil ve tarım aletleri kullanılamaz hale geldi

Deveci köyündeki malzeme deposunda gece saatlerinde alevler yükseldi

Edinilen bilgiye göre, Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Deveci köyü'nde geç saatlerde İlhan Kaya'ya ait malzeme deposunda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler köyde endişe yarattı ve çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi; ekiplerin müdahalesiyle alevler kontrol altına alınıp söndürüldü. Söndürme çalışmaları sonucunda 3 traktör, 1 otomobil ve çeşitli tarım aletleri kullanılamaz hale geldi.

Yangının bölgedeki tarımsal faaliyetler ve ekipman üzerindeki etkisi, özellikle sezon içinde ekipman kaybının yaratacağı zorluklar açısından kaygı uyandırıyor. Bu tür hasarlar, çiftçilerin üretim kapasitesi ve ekonomik durumunu doğrudan etkileyebiliyor; sigorta ve destek mekanizmaları gibi konuların önem kazandığı biliniyor.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor; yetkililer yangının nedenini belirlemeye yönelik çalışmalar yapacak. Benzer olayların önlenmesi için depolama, elektrik tesisatı ve yangın güvenliği önlemlerinin gözden geçirilmesi önem taşıyor.

Olayla ilgili gelişmeler ve yetkili açıklamaları takip edilmesi öneriliyor.

AMASYA’NIN SULUOVA İLÇESİNDE BİR DEPODA ÇIKAN YANGINDA 2 TRAKTÖR, 1 OTOMOBİL VE TARIM ALETLERİ...

AMASYA’NIN SULUOVA İLÇESİNDE BİR DEPODA ÇIKAN YANGINDA 2 TRAKTÖR, 1 OTOMOBİL VE TARIM ALETLERİ YANARAK KULLANILAMAZ HALE GELDİ.

EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE, İLÇEYE BAĞLI DEVECİ KÖYÜNDE GEÇ SAATLERDE ÇIKAN YANGIN KORKU DOLU ANLARA...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.