DOLAR
42,95 -0,01%
EURO
50,53 0,05%
ALTIN
5.965,27 -0,06%
BITCOIN
3.776.525,86 -0,29%

Amasya'da yılın ilk gününde kar keyfi: Araca bağlanan kızaklarla kaydılar

Amasya'da Hüseyin (49) ve ağabeyi Dursun (65), 2026'nın ilk gününde Yazıbağları Mahallesi'nde aracın arkasına bağlanan kızaklarla kar yağışını kutladı.

Yayın Tarihi: 01.01.2026 13:01
Güncelleme Tarihi: 01.01.2026 13:10

Amasya'da yılın ilk gününde kar keyfi: Araca bağlanan kızaklarla kaydılar

Amasya'da yılın ilk gününde kar keyfi: Araca bağlanan kızaklarla kaydılar

Olayın ayrıntıları

Amasya Yazıbağları Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Çalışkan (49) ile ağabeyi Dursun Çalışkan (65), 2026 yılının ilk gününde yağmur yerine kar yağmasını değerlendirerek farklı bir kutlama gerçekleştirdi.

İki kardeş, araçlarının arkasına bağladıkları kızaklarla karlı yolda kaydılar; o sırada çalan müzik eşliğinde eğlendiler ve anları cep telefonu kamerasıyla görüntülediler.

Açıklama

O anları paylaşan Hüseyin Çalışkan, 'Yılın ilk günü Amasya’ya bereket yağdı. Biz de heyecana geldik. Arabanın arkasına kızak bağlayıp karda kaydık' şeklinde konuştu. Bu sözler, kardeşlerin kar yağışını neşeyle karşılamasının kısa bir özetini sunuyor.

Görüntüler, yerel ölçekte kışın sunduğu fırsatların nasıl çeşitli ve kişisel biçimlerde değerlendirilebileceğine dair bir örnek teşkil ediyor.

2026 YILININ İLK GÜNÜNDE KAR YAĞIŞINI RENKLİ BİR ŞEKİLDE KUTLADIKLARINI ANLATAN HÜSEYİN ÇALIŞKAN...

2026 YILININ İLK GÜNÜNDE KAR YAĞIŞINI RENKLİ BİR ŞEKİLDE KUTLADIKLARINI ANLATAN HÜSEYİN ÇALIŞKAN, "YILIN İLK GÜNÜ AMASYA’YA BEREKET YAĞDI. BİZDE HEYECANA GELDİK. ARABANIN ARKASINA KIZAK BAĞLAYIP KARDA KAYDIK" DEDİ.

2026 YILININ İLK GÜNÜNDE KAR YAĞIŞINI RENKLİ BİR ŞEKİLDE KUTLADIKLARINI ANLATAN HÜSEYİN ÇALIŞKAN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.