Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Almanya Eurofighter satışına izin verdi

Almanya hükümeti Suudi Arabistan'a eurofighter satma konusunda iyimser görünüyor.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 10:04
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 10:04

Almanya Eurofighter satışına izin verdi

Almanya Dışişleri Bakanı Annelena Baerbock, Alman hükümetinin Eurofighter savaş uçağı satışına karşı çıkmayacaklarını söyledi. 

Alman Haber Ajansı DPA tarafından aktarılan yeni bir habere göre Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Almanya’nın Arabistan’a savaş uçağı satılmasına karşı çıkmayacaklarını kaydetti. Kudüs’te İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşen Baerbock, görüşmeler sonrasında flaş açıklamalar yaptı. 

Suudi Arabistan’ın Yemen’deki Husiler tarafından İsrail’e atılan roketleri durdurmak için katkıda bulunduğuna dikkat çekildi. Bölgede yangının yayılmasını engellemeye katkıda bulunan Suudi Arabistan’la ilgili olarak Baerbock, Alman hükümetinin Eurofighter verme fikrine karşı durmayacaklarını kaydetti. 

Suudi Arabistan’ın uzun süredir Husilerin bölgede oluşturduğu güvenlik tehdidinin farkında olduğunu kaydeden Baerbock, Suudi Hava Kuvvetlerinin bu noktada Eurofighter kullandığını söyledi. Ayrıca bunun Riyad’da daha iyi bir gelecek için sarf edildiği de vurgulandı. 

Neler olmuştu? 

Almanya daha önce Suudi Arabistan’a silah satılmasına karşı çıkmıştı. İngiltere, İtalya, Almanya ve İspanya’nın ortak projesi olan Eurofighter, bu ülkelerin onayı sonrasında satılabiliyor.