Almanya'nın Bremen eyaletine bağlı Bremerhaven şehrinde, sosyal medya platformlarında ırkçı tehditlerde bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Polis tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan kişinin, TikTok hesabından paylaştığı bir video ile 25 Aralık'ta "Arap veya güneyli görünen herkesi bıçaklamakla" tehdit ettiği belirtildi.
Videoda, şüpheli, "Yanıma yeterince bıçak alacağım, şaka yapmıyorum. Arap gibi görünen herkesi bıçaklayacağım. Kaybedecek bir şeyim yok." şeklinde ifadeler kullanıyor.
İlgili açıklamalarda, tehditlerde bulunan kişiye ait bilgilerin toplandığı ve durumu araştırmak için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.
Bu tür eylemlerin toplumda yarattığı tedirginliğin ve nefret söyleminin önüne geçilmesi için daha fazla adım atılacağı ifade edildi.