Bist 100
10.222,39 0%
DOLAR
32,35 -0,04%
EURO
34,86 0,18%
ALTIN
2.371,26 -0,57%

Alman tren işletmecisi start verdi: Trenlere 2 kişilik 'öpüşme kabinleri' geliyor!

Almanya'da Deutsche Bahn isimli tren işletmecisinin, buzlu camla mahremiyet sunan özel kabinleri trenlerine ekleyeceği duyuruldu. Öpüşme kabini olarak bahsedilen kabinlerin yalnızca iki kişilik olması dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 20.04.2024 10:17
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 10:17

Alman tren işletmecisi start verdi: Trenlere 2 kişilik 'öpüşme kabinleri' geliyor!

Almanya’da faaliyet gösteren Alman tren işletmecisi Deutsche Bahn, yolcuların daha samimi anlar yaşayabileceği yeni kabinleri kullanıma sokmayı planladığını duyurdu. 

Deutsche Bahn'ın Intercity Express (ICE) yüksek hızlı trenlerinde yeni bir öneri daha hayata geçirildi. Çarşamba günü yapılan lansmanda Deutsche Bahn, mahremiyete sahip yeni yolcu kabinleri yapılacağını duyurdu. 2 metreye 70 santimetre olacak olan bu iki kişilik kabinlerin camı, bir kol yardımı ile buzlu cama dönüşecek. Böylelikle de seyahat sırasında daha samimi anlar yaşamak isteyenler ile mahremiyet isteyenler, buzlu camdan faydalanabilecek. Söz konusu kabinler Alman Bild gazetesinde “öpüşme kabinleri” olarak tanıtılırken, tren koltuklarının hareket halindeyken de görüntülü görüşmeye uygun bir şekilde tasarlandığı aktarıldı. 

Alman Bild gazetesine röportaj veren Deutsche Bahn’ın yönetim kurulu üyesi Michael Peterson, kabinlerde gizli sohbetlerin yapılabileceğini aktardı. Şu anda henüz test aşamasında olan kabinlerin yanı sıra, özel kabin satın almayan yolcular için de dijital bir ekranla mahremiyetin sağlanması bekleniyor. Ayrıca yolculara kabinlerde sakinleştirici ve ferah bir ortam sunması adına koku düğmesi ekleneceği kaydedildi. Ancak bu değişikliklerin ne zaman gerçekleştirileceğine dair herhangi bir tarih verilmedi.