Aliyev: Ermenistan Barışla İlgilenmiyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın barışa ilgisinin olmadığını ve zaman kazandığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 15:21
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 15:21

Aliyev: Ermenistan Barışla İlgilenmiyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'ten Sert Açıklamalar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın barış anlaşmalarıyla ilgilenmediğini ve süreci kasıtlı olarak uzattığını belirtti. Aliyev, Ermenistan’ın Batı ülkelerinden silah aldığını ve uluslararası askeri tatbikatlar düzenlediğini vurguladı.

Barış Süreci ve Türkiye ile İlişkiler

Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ile birlikte gerçekleştirilen kabulde, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve stratejik müttefiklik ilişkilerinin önemine değindi. "İki ülke her zaman birbirinin yanında durmuştur," ifadelerini kullandı.

Ermenistan ile Barış ve AGİT'in Rolü

Ermenistan ile barışın sağlanabilmesi için bu ülkenin anayasasında yer alan Azerbaycan aleyhindeki toprak iddialarının kaldırılması gerektiğini vurgulayan Aliyev, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ihtilafın çözümüne yönelik Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubunun feshedilmesi gerektiğini aktardı. Aliyev, "Ermenistan’ın Minsk Grubu'nu koruma tutumu anlaşılır değil; çatışmalar sona erdiyse neden hala geçmişe dair bir grup kalsın?" şeklinde konuştu.

Uluslararası İlişkiler ve KKTC'ye Destek

Son olarak, bazı Batı kuruluşlarının Azerbaycan’a karşı haksız tutum sergilediğini dile getiren Aliyev, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Azerbaycan karşıtı tavırlarının ülkenin toprak bütünlüğü için tehdit oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ne sürekli destek verdiklerini de belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı