Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ali Mahir Başarır açıkladı: Fahrettin Koca kalibrasyon uçağıyla mı seyahat ediyor?

Cumhuriyet Halk Partili Ali Mahir Başarır, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yangın söndürme uçağıyla seyahat ettiğini kaydetmesinin ardından Fahrettin Koca'nın da kalibrasyon uçağı ile sehayat ettiğini öne sürdü.

Yayın Tarihi: 11.06.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 11.06.2024 15:36

Ali Mahir Başarır açıkladı: Fahrettin Koca kalibrasyon uçağıyla mı seyahat ediyor?

İktidar kanadı geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf önlemleri açıklayarak personellerin servislerini dahi iptal ederken, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Mahir Başarır, bakanların kamuya ait uçakları kullanmaya devam ettiğini söyledi. 

Kamuda tasarruf önlemleri kapsamında her masraf kaleminde tasarrufa gidilirken, bakanların özel uçak ve jetlerde olan seyahatlerinin tam gaz devam ettiği siyasi isimler için gündem konusu oldu. CHP’li Ali Mahir Başarır, geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Gerçekleştirdiği basın toplantısında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun Rönesans isimli şirkete ait bir uçakla Almanya’ya gezi yaptığını söyledi. Hatta öyle ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Tapu-Kadastro’ya ait haritalama uçağı ile seyahat ettiğini kaydeden Başarır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangınla mücadele uçağını kullandığını öne sürdü. 

Bugün ise “Jetgiller” diyerek bir niteleme yaşan Başarır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da Devlet Hava Meydanları’na kalibrasyon için alınan uçakla seyahat ettiğini iddia ederek şunları ekledi: 

“Milyonlarca yurttaşımız, emeklimiz, işçimiz 1.200 lira otobüs biletini veremediği için köylerine, memleketine gidemiyor. Siz utanmıyor musunuz? Her hafta sizin gibi bir bakanı Jetgiller ailesine katmaya devam edeceğim.” 

Vatandaşların bayram için bilet dahi alamadıklarını ve evlerinde vakit geçireceklerini söyleyen Başarır, Tarım Bakanı’nın yangın söndürme uçağı ile seyahat ettiğini bir kez daha vurguladı.