yangına müdahale aralıksız sürüyor:
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde başlayıp Ayvalık’ın Bağyüzü Mahallesi çevresine sıçrayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Hacıveliler, Tıfıllar, Çamoba ve Akçapınar mahallelerindeki ormanlık alanlara yayıldı. Bölgedeki söndürme çalışmaları, yangının ikinci gecesinde de havadan ve karadan aralıksız devam ediyor.
saha çalışmaları ve koordinasyon:
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yangın bölgesinde yürütülen çalışmaları gün boyunca yerinde takip ettiklerini belirtti. Başkan Ergin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile birlikte incelemelerde bulunup ilgili kurum amirlerinden söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını aktardı.
Ergin, Bağyüzü Mahallesi’nin kontrol altında tutulduğunu ifade ederken, ekiplerin gece gündüz büyük fedakârlıkla görev yaptığına dikkat çekti. Belediyenin ve diğer kurumların sahada koordinasyon içinde çalıştığı, müdahalelerin planlı biçimde yürütüldüğü vurgulandı.
yaralananlar, tahribat ve mesaj:
Yangın sırasında yaralanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ile görevini yaparken yaralanan bir basın mensubu ziyaret edilerek, yaralılara acil şifalar dilendi. Başkan Ergin, sahada canlarını ortaya koyan orman, itfaiye, sağlık, güvenlik ve gönüllü ekiplerine teşekkür ederek çalışmaların önemine dikkat çekti.
Ergin, "En büyük temennimiz, yangının bir an önce tamamen söndürülmesi ve tek bir cana daha zarar gelmemesidir" diye konuştu. Bölgedeki yetkililer ve ekipler, yangının tamamen kontrol altına alınması için koordinasyon ve müdahaleyi sürdürdüklerini bildirdiler.
AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI MESUT ERGİN, YANGIN BÖLGESİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI GÜN BOYUNCA YERİNDE TAKİP ETTİ