Alaşehir’de plastiğe kaplı inşaat çukuruna düşen köpek itfaiye tarafından kurtarıldı

Alaşehir'de plastikle örtülü, yaklaşık 3 metre derinliğindeki inşaat çukuruna düşen Pamuk adlı köpek, itfaiyenin müdahalesiyle sağ salim sahibine teslim edildi.

Yayın Tarihi: 30.03.2026 10:20
Güncelleme Tarihi: 30.03.2026 10:33

Alaşehir’de plastiğe kaplı inşaat çukuruna düşen köpek itfaiye tarafından kurtarıldı

Alaşehir’de plastiğe kaplı inşaat çukuruna düşen köpek itfaiye tarafından kurtarıldı

Olay ve kurtarma operasyonunun ayrıntıları

Manisa’nın Alaşehir ilçesi Sakarya Mahallesi İstiklal Caddesi üzerindeki bir arsada meydana gelen olayda, yapımı süren inşaatın temel çukuru üzeri şeffaf plastik malzeme ile kapatılmış haldeyken bir köpek çukura düştü.

Çukurun yaklaşık 3 metre derinliğinde olduğu belirlenirken, çukuru kaplayan plastik örtü nedeniyle köpeğin düşmesi ilk etapta fark edilemedi. Yan komşuya ait Pamuk isimli kırma cinsi köpeğin sahibi Ali İlgen, bahçesinde bağlı köpeğini göremeyince çevrede arama yaptı; bir süre sonra çukurdan gelen havlama seslerini duyarak durumu itfaiyeye bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri, yapılan incelemede köpeğin kapalı inşaat çukurunda olduğunu tespit etti. Üzeri tamamen kapalı olan alana ulaşmakta güçlük çeken ekipler, plastik kaplamayı kontrollü şekilde açtı ve merdiven yardımıyla çukura indi.

Ekiplerin titiz müdahalesiyle köpek dikkatle yakalanarak güvenli şekilde yukarı çıkarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Pamuk, sahibine teslim edildi.

Olayın ardından sahibi Ali İlgen şunları söyledi: "Köpeğimiz kaybolunca her yerde aradık. Çukurdan ses gelince fark ettik. İtfaiye ve polis ekipleri kısa sürede gelerek kurtardı. Hepsine teşekkür ediyorum".

Yetkililer ve olayın tarafları, çukurun üzeri tamamen kapalı olmasına rağmen köpeğin nasıl düştüğünün henüz belirlenemediğini bildirdi; bu durum, benzer alanlarda alınacak güvenlik önlemlerinin önemini vurguluyor.

ALAŞEHİR İLÇESİNDE ÜZERİ TAMAMEN PLASTİKLE KAPALI İNŞAAT TEMEL ÇUKURUNA DÜŞEN KÖPEK, İTFAİYE...

ALAŞEHİR İLÇESİNDE ÜZERİ TAMAMEN PLASTİKLE KAPALI İNŞAAT TEMEL ÇUKURUNA DÜŞEN KÖPEK, İTFAİYE EKİPLERİNİN TİTİZ ÇALIŞMASIYLA SAĞ SALİM KURTARILARAK SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

ALAŞEHİR İLÇESİNDE ÜZERİ TAMAMEN PLASTİKLE KAPALI İNŞAAT TEMEL ÇUKURUNA DÜŞEN KÖPEK, İTFAİYE...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.