olayın gelişimi:
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde öğle saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, fındık hasadı için bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerini zor durumda bıraktı. Mollabey ve Aşağıdağ köylerinde kurulan çadır alanları yağıştan etkilendi; bazı haberlerde yaklaşık 30 çadırın, diğer ayrıntılı anlatımlarda ise yaklaşık 60 çadırın sular altında kaldığı belirtildi. Alaplı'ya fındık hasadı için yaklaşık bin mevsimlik tarım işçisinin geldiği öğrenildi.
çadırlar ve eşyalar:
Çadırlarda kalan işçilerin yatak, kıyafet ve kişisel eşyalarının yanı sıra gıda malzemeleri de suyla doldu. Yağış nedeniyle bazı çadırların zarar gördüğü, alanlarda su birikintileri oluştuğu bildirildi.
İşçi çavuşu Mehmet Koç yaşadıkları mağduriyeti şöyle anlattı: "Eşyalarımız sular altında kaldı. Zor durumdayız. Yağmur çok şiddetli oldu, çadırlarımız zarar gördü. Yardım bekliyoruz. Durumu yetkililere bildirdik"
hasada ve yerel yaşamda etkiler:
Sağanak nedeniyle Alaplı ilçe merkezi ile bazı mahallelerde de su baskınları yaşandı. Fındık bahçelerinde biriken yağmur suları yer yer gölet oluştururken, üreticiler zorlu şartlara rağmen suyla kaplanan bahçelerde fındık toplamaya devam etti.
ZONGULDAK'IN ALAPLI İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ, FINDIK HASADI İÇİN BÖLGEYE GELEN MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ ZOR DURUMDA BIRAKTI. MOLLABEY VE AŞAĞIDAĞ KÖYLERİNDE YAKLAŞIK 30 ÇADIRI SU BASARKEN, İŞÇİLERİN EŞYALARI VE GIDA MALZEMELERİ SULAR ALTINDA KALDI.