Alaplı'da freni boşaldığı iddia edilen Tofaş takla attı, 2 kişi yaralandı

Zonguldak Alaplı'da freni boşaldığı iddia edilen 67 SH 560 plakalı Tofaş takla atarak devrildi; sürücü E.Y. ile yolcu Y.K. yaralandı.

Yayın Tarihi: 01.06.2026 16:17
Güncelleme Tarihi: 01.06.2026 16:21

Alaplı'da freni boşaldığı iddia edilen Tofaş takla attı, 2 kişi yaralandı

Alaplı'da freni boşaldığı iddia edilen Tofaş takla attı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, freni boşaldığı iddia edilen bir otomobilin kontrolden çıkarak takla atması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza yerinde yaşananlar

Kaza, Alaplı'ya bağlı Konak Mahallesi Karacam mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.Y. (21) yönetimindeki 67 SH 560 plakalı Tofaş marka otomobil, yokuş aşağı seyir halindeyken freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Sürücü aracın hızını azaltmak için el frenini çekti ancak direksiyon hakimiyetini kaybedince araç takla atarak yol ortasına devrildi.

Yaralılar ve müdahale

Kazada araçta bulunan sürücü E.Y. ile arkadaşı Y.K. (21) kendi imkanlarıyla araçtan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Ulaşım ve soruşturma

Kaza nedeniyle yol bir süreliğine ulaşıma kapandı; devrilen araç çekiciyle kaldırıldıktan sonra trafik yeniden açıldı. Olayla ilgili olarak polis ekipleri inceleme başlattı.

ZONGULDAK (İHA) - ZONGULDAK'IN ALAPLI İLÇESİNDE FRENİ BOŞALDIĞI İDDİA EDİLEN TOFAŞ MARKA...

ZONGULDAK (İHA) - ZONGULDAK'IN ALAPLI İLÇESİNDE FRENİ BOŞALDIĞI İDDİA EDİLEN TOFAŞ MARKA OTOMOBİLİN TAKLA ATMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI.

ZONGULDAK (İHA) - ZONGULDAK'IN ALAPLI İLÇESİNDE FRENİ BOŞALDIĞI İDDİA EDİLEN TOFAŞ MARKA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.