Alanya'da seyir halindeyken motorundan alev çıkan hafif ticari araç hasar gördü

Alanya Gedevet Yaylası yolunda seyir halindeki Citroen hafif ticari aracın motorundan çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü; araçta büyük maddi hasar oluştu.

Yayın Tarihi: 07.11.2026 10:37
Güncelleme Tarihi: 07.11.2026 10:42

Alanya'da seyir halindeyken motorundan alev çıkan hafif ticari araç hasar gördü

Olayın gelişimi:

Antalya'nın Alanya ilçesi Uzunöz Mahallesi, Gedevet Yaylası yolunda seyir halinde olan hafif ticari aracın motor kısmından dumanlar yükseldi. Sürücü, aracını müsait bir alana çekerek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Araç, sürücünün aktardığı bilgilere göre 55 VE 789 plakalı ve markası Citroen olarak kaydedildi.

Müdahale ve hasar:

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü. Müdahale sonucu yangın büyümeden kontrol altına alınsa da araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası yangının motor bölümünde başladığı tespit edildi. Yetkililerce olayla ilgili ifadeler alınırken, yangının çıkış nedeni üzerine çalışmaların sürdüğü belirtildi.

ANTALYA’NIN ALANYA İLÇESİ GEDEVET YAYLASI YOLUNDA SEYİR HALİNDEKİ HAFİF TİCARİ ARACIN MOTOR...

ANTALYA’NIN ALANYA İLÇESİ GEDEVET YAYLASI YOLUNDA SEYİR HALİNDEKİ HAFİF TİCARİ ARACIN MOTOR KISMINDA ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ. YANGINDA ARAÇTA BÜYÜK ÇAPTA MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.