Alanya’da heyelan sonrası kapanan kırsal yolları açma çalışmaları sürüyor

Alanya'da yağış, fırtına ve kar nedeniyle oluşan heyelanların ardından kırsal yollarda ekipler gece boyunca çalışarak yolları açıyor.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 12:38
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 12:38

Alanya’da heyelan sonrası kapanan kırsal yolları açma çalışmaları sürüyor

Alanya’da heyelan sonrası kapanan kırsal yolları açma çalışmaları sürüyor

Kar, fırtına ve yağışın yol açtığı hasarın giderilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor

Meteoroloji'nin sarı kod uyarısı verilen Antalya'da kuvvetli rüzgâr ve yoğun yağış, özellikle Alanya ilçesinin kırsal mahalle yollarında heyelanlara neden oldu. Bölgede etkili olan yağış, fırtına ve kar ulaşımı olumsuz etkiledi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Alanya ekipleri, Taşatan bölgesinde yola düşen ve trafik için tehlike oluşturan kayaları kaldırmak amacıyla gece boyunca çalışmalar yürüttü. Yoğun kar ve fırtına koşulları altında sürdürülen müdahalelerin gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Akçatı ve Kızılcaşehir mahallelerinin grup yolunda, yoğun yağış sonrası şarampollerin toprakla dolması sonucu temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Ekipler dolan şarampolleri temizleyerek su akışını ve yol güvenliğini sağlamaya çalıştı.

Gümüşkavak Mahallesi grup yolunda ise heyelan sonucu yola düşen toprak ve kayalar ekiplerin müdahalesiyle temizlenerek yol tekrar trafiğe açıldı. Bölgedeki çalışmalarda öncelik, ulaşım güvenliğinin sağlanması ve benzer risklerin azaltılması olarak belirlendi.

Yetkililer, hava koşullarına bağlı olarak müdahalelerin sürebileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya ve yetkililerin yönlendirmelerine uymaya çağırdı.

METEOROLOJİ’NİN SARI KOD UYARISI VERDİĞİ ANTALYA’DA KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ...

METEOROLOJİ’NİN SARI KOD UYARISI VERDİĞİ ANTALYA’DA KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ. ALANYA’NIN KIRSAL MAHALLE YOLLARINDA DA YAĞIŞ, FIRTINA, KAR SEBEBİYLE HEYELANLAR YAŞANDI

METEOROLOJİ’NİN SARI KOD UYARISI VERDİĞİ ANTALYA’DA KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.