Alanya Uluslararası 4. Halk Dansları ve Müzik Festivali 7 ülkeden 1200 katılımcıyla sona erdi
Alanya Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Alanya Uluslararası 4. Halk Dansları ve Müzik Festivali, 12-13 Mayıs ile 16-17 Mayıs tarihlerinde iki etap halinde gerçekleştirilen programını yoğun katılımla tamamladı. Festival, farklı ülkelerden gelen ekiplerin sunduğu performanslarla şehir merkezinde renkli görüntülere sahne oldu.
Kortej yürüyüşleri şehir merkezini şölene dönüştürdü
Kortej yürüyüşleri Atatürk Anıtı önünden başlayıp İskele Caddesi üzerinden Kızılkule'de sona erdi. Katılımcılar ülkelerine özgü kostümler ve müziklerle yaptıkları yürüyüşte yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Alanya halkının da ilgisini çekti; etkinlikler şehir merkezini adeta bir şölen alanına çevirdi.
Sahnede kültürler arası buluşma
Kızılkule önünde kurulan sahnede gerçekleştirilen gösterilerde ekipler, kendi kültürlerine ait dans ve müzik performanslarını sundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde sahne performansları uzun süre ayakta alkışlandı; festival boyunca ortaya çıkan görüntüler farklı kültürlerin bir araya geldiği dayanışma ve kardeşlik mesajını güçlendirdi.
Katılımcı profili ve gelecek program
Festivalde Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Ukrayna, Kazakistan, Gürcistan, Lübnan ve Moldova'dan ekipler yer aldı. Toplam 1200 katılımcıyla gerçekleştirilen organizasyonda halk dansları gösterileri ve müzik performansları büyük beğeni topladı.
Etkinlikler, 24. Alanya Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında 22, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde Şelale Meydanı'nda devam edecek. Programda farklı ülkelerin dans gösterileri, müzik performansları ve kültürel etkinlikler Alanya halkıyla buluşmayı sürdürecek.
ALANYA BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ALTAV VE YESAK İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN ALANYA ULUSLARARASI 4. HALK DANSLARI VE MÜZİK FESTİVALİ’NİN 12-13 MAYIS İLE 16-17 MAYIS TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN İKİ ETAP PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA SONA ERDİ. 7 ÜLKEDEN 1200 KATILIMCININ YER ALDIĞI FESTİVAL, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.