Alacer Gold Madencilik'te yönetim değişikliği
Cengiz Holding'in grup şirketi Alacer Gold Madencilik, üst yönetim kadrosunda değişikliğe gitti. Şirketin yeni Genel Müdürü olarak Murat Güreşçi atandı. Atama, şirketin madencilikteki deneyimini yeni yapılanma ile pekiştirme yönündeki hamlesi olarak değerlendiriliyor.
Murat Güreşçi'nin kariyer geçmişi
Murat Güreşçi, madencilik sektöründe 25 yılı aşkın tecrübeye sahip. Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden 1999 yılında mezun olan Güreşçi, 2003 yılında Çayeli Bakır İşletmeleri'nde çalışmaya başladı. Çayeli Bakır'da 23 yıl boyunca çeşitli görevler üstlenen Güreşçi, 2017 yılından itibaren şirketin Genel Müdürlüğü görevini yürüten ilk Türk yönetici oldu.
Önceki liderlik alanları ve yeni döneme etkisi
Önceki görevinde Güreşçi, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün güçlendirilmesi, operasyonel performansın iyileştirilmesi, arama faaliyetleriyle maden ömrünün uzatılması ve çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansının güçlendirilmesi gibi alanlarda liderlik etti. Bu deneyim, Alacer Gold Madencilik'in operasyonel yönetim ve sürdürülebilirlik hedefleri açısından belirleyici olabileceği yönünde değerlendirmelere zemin hazırlıyor.
Ayrıca Güreşçi, Türkiye Madenciler Derneği İkinci Başkanı olarak da görev yapıyor; bu pozisyon sektör içi ilişkiler ve düzenleyici iletişimde şirket için ek avantaj sağlayabilir.
CENGİZ HOLDİNG'İN GRUP ŞİRKETİ ALACER GOLD MADENCİLİK, YENİ YAPILANMASINI DUYURDU. MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE UZUN YILLARA DAYANAN DENEYİME SAHİP MURAT GÜREŞÇİ, ALACER GOLD MADENCİLİK'İN GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI.