Alabalık Deresi'ni temizlemek için belediye ekipleri iş başındaydı

Ardahan Belediyesi, Alabalık Deresi'nde iş makineleriyle dere yatağı ve çevresindeki atıkları temizledi; Başkan Faruk Demir de çalışmalara katıldı.

Yayın Tarihi: 09.08.2026 11:47
Güncelleme Tarihi: 09.08.2026 11:47

Alabalık Deresi'ni temizlemek için belediye ekipleri iş başındaydı

Alabalık Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması:

Ardahan'da çevre temizliği ve dere yataklarının düzenlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Alabalık Deresinde kapsamlı bir temizlik gerçekleştirildi. Belediye ekipleri, dere yatağı ve çevresinde biriken çöpler ile çeşitli atıkları toplamak için sabah saatlerinde çalışmaya başladı.

Çalışmanın ayrıntıları:

Çalışmalar sırasında iş makineleri kullanılarak dere içerisindeki birikintiler ve çevredeki atıklar ekiplerce temizlendi. Yapılan müdahalenin amacı, dere yatağında oluşan görüntü kirliliğini gidermek ve bölgenin doğal görünümünü yeniden sağlamaktı. Ekipler, hem su akışını rahatlatmak hem de çevresel olumsuzlukları azaltmak üzere temizlik yaptı.

Başkanın incelemesi ve vatandaş çağrısı:

Temizlik çalışmalarına Belediye Başkanı Faruk Demir de katılarak ekiplerle birlikte çalışmaları yerinde izledi ve ortak çalışma yürüttü. Demir, daha temiz ve yaşanabilir bir kent hedefiyle çevre temizliğinin önemine vurgu yaptı ve vatandaşlardan çevre konusunda daha duyarlı olmalarını istedi. Bölge sakinleri yapılan çalışmayı olumlu karşıladı.

ARDAHAN'DA ALABALIK DERESİ BELEDİYE EKİPLERİNCE TEMİZLENDİ. (OLGUN YILDIZ/ARDAHAN-İHA)

ARDAHAN'DA ALABALIK DERESİ BELEDİYE EKİPLERİNCE TEMİZLENDİ. (OLGUN YILDIZ/ARDAHAN-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.