DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.860.055,36 -0,16%

Ala: Erdoğan'ın Fox News röportajı Gazze'deki insanlık suçlarını uluslararası gündeme taşıdı

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fox News röportajının Gazze'deki insanlık suçlarını uluslararası gündeme taşıdığını ve bazı medya kuruluşlarını eleştirdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2025 10:33
Güncelleme Tarihi: 23.09.2025 10:33

Ala: Erdoğan'ın Fox News röportajı Gazze'deki insanlık suçlarını uluslararası gündeme taşıdı

Ala'dan Erdoğan'ın Fox News röportajına ilişkin açıklama

Ana mesajlar ve tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li yayın kuruluşu Fox News'e verdiği röportaja dair değerlendirmesini NSosyal hesabı üzerinden paylaştı.

Ala, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemini şu şekilde aktardı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de yaşanan insanlık suçunu dünyanın önde gelen haber platformlarından biri olan Fox News aracılığıyla bir kez daha uluslararası kamuoyunun gündemine taşımış, küresel vicdana ve insanlığa yönelik güçlü bir çağrıda bulunmuştur."

Genel Başkanvekili Ala, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajına dair şu tespiti paylaştı: "Gazze'de yaşananların bir savaş değil, sistematik bir soykırım olduğunu açıkça dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu vahşete sessiz kalanlara ve özellikle de bu sürecin baş sorumlusu olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya dünya kamuoyu önünde net bir mesaj verdiğini vurgulayan Ala..."

Ala ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duruşunu gölgelemeye çalıştığını belirttiği bir medya kuruluşuna ilişkin güçlü eleştirilerde bulundu. Açıklamanın ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı: "Buna karşın geçtiğimiz gün ülkemizdeki bir medya kuruluşunun, bu ilkeli duruşu gölgelemeye ve lekelemeye çalışan, çarpık bir zihniyetle seviyesiz, çirkin ve ahlaksızca kurgulanmış karşılaştırmalar yapması açıkça ülkemize yönelik bir itibar suikasti denemesidir. Kimin kiminle kıyaslandığını görmek için bile vicdan sahibi olmak yeterlidir."

Ala, eleştirisini sürdürerek "Sözde medya maskesiyle nefret kusan bu zihniyet, her fırsatta Türkiye'nin itibarını hedef almayı alışkanlık haline getirmiştir. Zihinlerindeki kin ve nefretle yıllardır Türkiye'nin kazanımlarına saldırmayı meslek edinmiş bu çarpık anlayış, artık teşhir olmuştur. Bu millet, kendi iradesine ve liderine yöneltilen bu çirkin dili asla affetmez. Hakikati eğip büken, kirli planlarla ülkesini hedef alan kim varsa, er ya da geç bu milletin vicdanında mahkum olacaktır." ifadelerini kullandı.

Genel açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası platformlarda Gazze konusunu gündeme taşıdığı vurgusunu ve bazı yerel medya yaklaşımlarına yönelik sert eleştiriyi içeriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı