Aktif Yaşam Parkı'na ulaşımda yeni düzen: Tıp Ekspres güzergahı değişti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada konforu artırmak için Tıp Ekspres hattının Aktif Yaşam Parkı güzergâhını düzenledi; bölgeye Siyah 17 hizmet verecek.

Yayın Tarihi: 18.09.2026 14:42
Güncelleme Tarihi: 18.09.2026 14:42

Aktif Yaşam Parkı'na ulaşımda yeni düzen: Tıp Ekspres güzergahı değişti

Aktif Yaşam Parkı ulaşımında hattı yeniden düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşımda yolcu konforunu artırmak ve yoğunluğu daha dengeli dağıtmak amacıyla hattında değişikliğe gitti. Yapılan güncelleme kapsamında Tıp Ekspres hattının Aktif Yaşam Parkı güzergâhı yeniden düzenlendi.

Düzenlemenin hedefleri:

Belediye yetkilileri, bu düzenlemenin özellikle yolcu yoğunluğunun daha etkin yönetilmesini ve taşımacılık hizmetlerinin standartlarının yükseltilmesini hedeflediğini belirtti. Amaç, mevcut talebi karşılayacak şekilde hat dağılımını optimize etmek ve yolculuk sürelerinde daha dengeli bir akış sağlamak.

Vatandaşların ulaşımı nasıl sağlanacak:

Aktif Yaşam Parkı bölgesine ulaşmak isteyen vatandaşlar artık Siyah 17 numaralı hat üzerinden hizmet alabilecek. Belediye, geçiş sürecinde yolcuların bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını duyurdu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, uygulamanın uygulama takibi ve gerekmesi halinde ek düzenlemeler için geri bildirimleri değerlendireceğini ifade etti. Detaylı güzergâh bilgileri ve güncel duyurular için belediyenin resmi sitesi www.eskisehir.bel.tr adresinden bilgi alınabileceği bildirildi.

Yapılan düzenlemenin günlük yolcu akışına etkisi, uygulamanın ilk dönem değerlendirmeleriyle izlenecek ve vatandaşların erişim alışkanlıklarına göre gerektiğinde ek ayarlamalar yapılacak.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİNDE YOLCU KONFORUNU ARTIRMAK VE YOĞUNLUĞU...

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TOPLU ULAŞIM HİZMETLERİNDE YOLCU KONFORUNU ARTIRMAK VE YOĞUNLUĞU DAHA DENGELİ DAĞITMAK AMACIYLA TIP EKSPRES HATTININ GÜZERGÂHINDA DÜZENLEMEYE GİDİLDİĞİNİ DUYURDU.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.