Aksu'da müdahale sürüyor:
Antalya'nın Aksu ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına müdahale devam ediyor. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, yangına ilk andan itibaren ekiplerle birlikte sahada koordinasyon sağlandığını, rüzgarın yön değiştirmesinin söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi.
Yıldırım, yerleşim alanlarının tehdit altında olduğu durumlarda vatandaşların ve küçükbaş ile büyükbaş hayvanların güvenli bölgelere tahliye edildiğini, şu ana kadar can kaybı yaşanmamasının teselli kaynağı olduğunu belirtti.
söndürme çalışmaları ve zorluklar:
Başkan Yıldırım, yangının ikinci gününde rüzgarın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini, Yeşilkaraman tarafındaki alanın bir ölçüde kontrol altına alındığını fakat Karaöz bölgesinde alevlerin zaman zaman yeniden hız kazandığını aktardı. Yıldırım, "Rüzgar her yön değiştirdiğinde yangın yeniden harekete geçiyor ve ekiplerimizin kontrol altına alması çok zorlaşıyor" dedi.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda ekip, araç ve iş makinesi Aksu'ya sevk edildi. Yıldırım, sarp arazi yapısı ve sert rüzgârın söndürme çalışmalarını daha da güçleştirdiğini vurguladı.
bölge halkının katkısı ve tahliyeler:
Yangın tehdidi nedeniyle vatandaşlar tahliye edilirken, çiftçiler traktörlerine bağladıkları ilaç tankerleri ve çeşitli ekipmanlarla söndürme çalışmalarına destek verdi. Yıldırım, "Battaniyesiyle, traktörüyle, traktörünün arkasındaki ilaç tankeriyle devletimize ve itfaiye birimlerimize yardımcı olan çiftçilerimize, köylülerimize Allah razı olsun" sözleriyle bölge halkının dayanışmasını övdü.
ormanlarımız çocuklarımızın geleceği:
Başkan Yıldırım, vatandaşlara orman yangınlarına karşı daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu; özellikle sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması ile anız ve sera atıklarının kontrolsüz şekilde yakılmaması gerektiğini vurguladı.
soruşturma ve öncelikler:
Yangının çıkış nedeni henüz resmî olarak kendilerine ulaşmadığını söyleyen Yıldırım, yetkili birimlerin olayı araştırdığını belirtti. Olası kasıt ihtimali de inceleniyor; Yıldırım, "Birisi tarafından çıkartıldıysa, yangın kasten yapıldıysa bu muhakkak ortaya çıkacaktır. Bize şu anda resmî bir bilgi gelmedi" ifadelerini kullandı.
Yangın devam ettiği için kesin zarar tespitinin yapılamadığını söyleyen Yıldırım, önceliklerinin yangını tamamen kontrol altına almak olduğunu vurguladı.
AKSU BELEDİYE BAŞKANI İSA YILDIRIM, DÜN SAAT 16.00 SIRALARINDA BAŞLAYAN YANGININ POYRAZIN ETKİSİYLE KISA SÜREDE GENİŞ BİR ALANA YAYILDIĞINI HATIRLATARAK YANGININ İLK ANLARINDAN İTİBAREN EKİPLERLE BİRLİKTE BÖLGEDE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞMALARININ SÜRDÜRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ (ORTADA)