Aksaray'da su kuyusunda metan gazı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 1 ağır yaralı

Aksaray'ın Koçpınar köyünde su kuyusuna inen dört kişiden metan gazı nedeniyle üçü yaşamını yitirdi, biri ağır yaralandı; kurtarma ekipleri ve savcılık soruşturma başlattı.

Yayın Tarihi: 17.05.2026 21:09
Güncelleme Tarihi: 17.05.2026 22:03

Aksaray'da su kuyusunda metan gazı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 1 ağır yaralı

Aksaray'da su kuyusunda metan gazı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 1 ağır yaralı

Olayın gelişimi

Olay, saat 16.30 sıralarında Aksaray'ın merkeze bağlı Koçpınar köyü'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, müstakil evlerinin bahçesinde tarım arazilerini sulamak için kullandıkları, yaklaşık 19 metre derinliğindeki su kuyusuna temizlik amacıyla inen Mehmet Yeşildal (30) bir süre sonra çıkmayınca kardeşleri Recep Yeşildal (45), İsmail Yeşildal (50) ile kuzeni Murat Yeşildal (28) da kuyunun içine girdi. Kuyuda oluşan yoğun metan gazı nedeniyle üç kişi fenalaştı ve çıkamadı.

Kurtarma çalışmaları ve durum

Diğer aile fertlerinin durumu bildirmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu. Olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede ulaşılan kurtarma ekipleri kuyuya oksijen maskeleri takarak indi. Müdahalede İsmail Yeşildal ağır yaralı olarak kurtarılırken, Recep Yeşildal, Mehmet Yeşildal ve Murat Yeşildal'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

İsmail Yeşildal ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü; cenazeler aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Olay yerinde Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri inceleme yaptı.

Soruşturma

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili tahkikat başlattı.

AKSARAY’DA TEMİZLİK İÇİN İNDİĞİ SU KUYUSUNDAN ÇIKMAYINCA ARKASINDAN İNEN 2 KARDEŞİ VE 1 KUZENİ DE...

AKSARAY’DA TEMİZLİK İÇİN İNDİĞİ SU KUYUSUNDAN ÇIKMAYINCA ARKASINDAN İNEN 2 KARDEŞİ VE 1 KUZENİ DE KUYUDA OKSİJEN YETERSİZLİĞİNDEN FENALAŞTI. 2’Sİ KARDEŞ 1’İ KUZEN 3 KİŞİ OKSİJEN YETERSİZLİĞİNDEN HAYATINI KAYBETTİ, BİR KARDEŞTE AĞIR YARALANDI.

AKSARAY’DA TEMİZLİK İÇİN İNDİĞİ SU KUYUSUNDAN ÇIKMAYINCA ARKASINDAN İNEN 2 KARDEŞİ VE 1 KUZENİ DE...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.