Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Akşam yemeğiniz bizden! Kolay Şipşak beyti kebabı tarifi

Akşama misafirleriniz varsa, evinizde lezzetli bir öğünün tadına varmak istiyorsanız sizlere harika bir tarifte geldik. Kolay şipşak beyti kebabı tarifiyle parmaklarınızı yemeye hazır olun. Misafirleri kıskançlıktan çatlatacak beyti tarifi sizlerle...

Yayın Tarihi: 05.01.2024 14:57
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 14:57

Akşam yemeğiniz bizden! Kolay Şipşak beyti kebabı tarifi

Akşama misafiriniz varsa ya da eşinize çocuklarınıza güzel bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız, tam sizlere uyacak harika bir tarifle geldik. Şipşak kolay hazırlanan beyti kebabı ile 20 dakikada hazırlık yapacak, 1 saatte yemeğinizi pişirip sunacaksınız. Yanına sadece bir çorba yapsanız yetecek olan bu bol porsiyonu kolay beyti tarifiyle parmaklarınızı yemeye hazır olun. Misafirleriniz ya da eşiniz dostunuz bu beyti tarifi için kapınızdan ayrılmayacak. İşte şipşak 1 saat içersinde hazır olacak kolay beyti kebabı tarifi...

KOLAY BEYTİ KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 tane yufka

İç harcı için

  • 400-500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet diş sarımsak
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde salça
  • 1-2 yemek kaşığı ölçüsünde doğranmış kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde isot
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pulbiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber

Salçalı sos için;
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağ
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde salça
  • 1 su bardağı ölçüsünde domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz

Yufkanın üzerine;

  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde su

Süslemek için;

  • Mayısdanoz
  • Cherry domates
  • 2 tane yeṣil biber

KOLAY BEYTİ KEBABI TARİFİ

KOLAY BEYTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

  1. İç harcını hazırlamak için ilk etapta kıymayı, rendelenmiş olan soğanı, rendelenmiş olan sarımsağı, salçayı, yumurtayı, doğranmış kuyruk yağını, isotu, tuzu, karabiberi ve pulbiberi ekleyerek karıştırıyoruz. 
  2. Güzelce yoğurup üzerini kapatıp yarım saat kadar buzdolabını bekletelim.
  3. Bir adet yufkayı d şeklinde katlayarak uç kısmına bolca iç harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
  4. 2 - 3 parmak genişliğinde yufkalarımızı keselim.
  5. Üç yufkayı da aynı şekilde yaparak keselim. Yufkaların üzerlerine sıvı yağ ve suyu karıştırarak bir harç elde edip sürelim. 
  6. 180°’de alt üst ayarla üzerlerine hafif pembeleş inceye kadar fırında pişirelim.
  7. Bir tencerenin içersinde yağı eritelim.
  8. Üzerine sıvı yağ, domates sosu, salça ve tuzu atarak iyice kıvam almasını sağlayalım.
  9. Servis tabağının içerisine dizelim.
  10. Üzerlerine salçalı sosu bolca dökelim.
  11. Mayısdonozla süsleyerek kenarlarına ise biber ve domates kızartıp servis edebilirsiniz.
  12. Yanında enfes bir bulgur pilavı da harika bir eşitlikçi olacaktır. Çorba olarak ise sizlere önerimiz kesinlikle lokanta usulü enfes bir mercimek çorbasıdır.